Beren zijn van nature zachtaardige dieren. Beren kunnen echter ook sterk en doortastend zijn. Ze doen niets liever dan hun durf en lef te laten zien. Hangend aan een katrol of op tocht door de bossen. Het hoeft echter niet altijd zo indrukwekkend te zijn... Een kasteel knutselen of een dessert maken is minstens even spannend en ook een grote uitdaging. Een eerste keer slapen in tenten hoort bij het jongberenkamp. Er zijn altijd wel oude en ervaren beren om alles in goede banen te leiden.

jongberen@scoutshalle.be

The clue is in the name

Avondvergadering: QUIZ

Quiz‘t het ni, Suske en Quizke, … Altijd veel voorkomende teamnamen, maar kunnen jullie er ook zo één verzinnen? Vandaag is het namelijk quizavond, dus bereid je al gerust voor door onder andere heel Wikipedia door te lezen! We zullen van start gaan om 19.30 u.

Levende cluedo

Mayday mayday, we zitten met een grote misdaad!!! HELP!!! Kunnen jullie ons helpen zoeken wie de dader is en wat er juist gebeurd is??! Zet allemaal jullie speurneus op en haast je naar de scouts!

CARWASH!

Lekker wishie washie doen vandaag!!

Om wat extra centjes te verdienen voor ons kamp gaan we vandaag een carwash doen!

Zzz zzz zzz, oei de leiding heeft zich deze week overslapen, dus is het jammer genoeg geen scouts vandaag, maar wel een vrije dag!

Techniekenvergadering

Elke scout moet zich in elke situatie kunnen redden: vuur maken, sjorren en nog veel andere technieken helpen hen daarbij. Vandaag gaan we die skills dus nog eens aanscherpen zodat je jezelf een echte scout kan noemen.

Laddercompetitie

Wie is de slimste?

Wie is de sterkste?

De snelste?

De lenigste?

De meest scouteske?

...

We zullen het allemaal te weten komen in de activiteit van deze week:  Laddercompetitie!!

Zet allemaal jullie beste beentje voor om bovenaan te eindigen vandaag :))

Avondcinema

Lui lekker achteruit zakken in de zetel bij een goei filmke, dat klinkt toch als muziek in de oren, nietwaar? Awel, dit is nu net wat wij vanavond gaan doen. Jullie worden om 19u30 op de scouts verwacht en om 22u mogen jullie terug opgehaald worden. Kleed jullie allemaal warm aan, want het is buiten te doen! Wij zorgen voor snacks 🙂

Zzzzzzzzzzzzzz

Shhttt de leiding slaapt nog.

Vandaag is het geen scouts dus kan je lekker uitslapen :))

BBQ aan de Vest

Drup drup drup *Kleine traantjes die we laten*

Vandaag is de allerlaatste vergadering :((

MAAARRR niet zo maar 1

We gaan met ons snoetje in de zon zitten

Teentjes in het water

En mondje vol met eten !!

Wat willen we nog meer op een hopelijk warme 30 mei.

Meer info volg via mail en in de whatsapp!!

Xoxo

Wieltjesvergadering

9u30-12u00

Vandaag is het wieltjesdag! Neem allemaal jullie coolste voertuig op wieltjes mee en wees klaar om er gekke trucjes mee te doen. See you there!!!

Jaarmarkt

9u30-12u00

Vandaag is het de leukste activiteit van het jaar. Het is namelijk jaarmarkt!! Om te weten wat we daar precies gaan doen, zal je moeten komen. Tot dan kids xoxo

Stratego

9u30-12u00

Vandaag spelen we een SUPER, MEGA, COOLE STRATEGO!!! Haal jullie beste strategie al maar boven en smeer de beentjes al maar in om het andere team te verslaan.

Wij hebben er al heel veel zin in!!!

Groetjes de Leiding 🙂

Woudloperskeuken

9u30-16u30

Haal jullie kampvuurkunsten allemaal maar boven! Vandaag is het nog eens tijd voor de enige echte woudloperskeuken! Ga dus snel naar de winkel om croque-monsieurs, ravioli, marshmallows… te gaan halen en klaar te maken op het vuur. Vergeet ook niet om met de fiets naar de scouts te komen!

De leiding ligt weer in hun nest te snurken, wij raden iedereen aan hetzelfde te doen 😉

Curryworstenvergadering

9u30-12u00

Je leest het goed, vandaag spelen we spelletjes met curryworsten! Eet dus 's ochtends niet teveel zodat er nog een paar (of 363829473) in jullie buik passen.

Halloween

20u00-22:30

Het is bijna Halloween, spannend! Tijd om jullie eens goed te laten schrikken… Durf jij te komen? Dan zien we je daar🎃

Schaatsen

9u30-16u30

Brrrr🥶🥶🥶, het is winter! Ideaal moment om te schaatsen dus! Vergeet zeker jullie lunchpakket en handschoenen niet. Info volgt later nog via mail.

De leiding is nog moe van het schaatsen vorige week… Wij gaan vandaag nog eens goed uitslapen, jaja en ook voor jullie is het de ultieme kans om deze week nog eens uit te slapen en om over de geweldige activiteit van volgende week te dromen. Deze week is het geen scouts maar wij kijken er heel erg naar uit om jullie volgende week terug te zien!

Pannenkoekenspel

Vandaag spelen we het ultieme pannenkoekenspel. Haal alvast je beste bakkunsten maar boven! En hou je klaar om lekker te smullen!

Handicapvergadering

Vandaag spelen we verschillende spelletjes, maar op net een iets andere manier dan jullie gewoon zijn. We gaan ons vandaag inleven in de wereld van mensen met een handicap!

Zijn jullie allemaal flink geweest dit jaar? Daar zullen we vandaag achter komen! Het is een hele dag, dus neem lunch en voldoende drinken mee!

De leiding moet vandaag de Sint terug op de boot zetten. Die arme man spreekt enkel Spaans en het lukt hem niet om er alleen te geraken. Tot volgende week!

Jongens-meisjesvergadering

Vandaag splitsen we ons op! We verwachten de meisjes bij Studio DNA in Zoersel (Zandstraat 2). Jullie mogen langs achter door de poort naar binnen komen. De jongens verwachten we gewoon op de scouts voor een dag vol testosteron!

De leiding van de jongberen:

Anna Van de Cloot

Totem: Koraalrifroze Loyale Spreeuw

Anna is jarig op 14 August 2022.

Emi Schoonvliet

Totem: Berggloedgouden Genegen Saterhoen

Emi is jarig op 11 May 2022.

Mattise Eelen

Totem: Hemelsivoren Merkwaardige Newfoundlander

Mattise is jarig op 13 August 2022.

Quinte Geldolf

Totem: Bereidwillige Emippo

Quinte is jarig op 5 November 2022.

Levi Wuyts

Levi is jarig op 29 July 2022.