Kapoenen zijn echte ontdekkingsreizigers. Voor hen zit er in elk dagdagelijks dingetje een avontuur verborgen. De omgeving is voor de jongsten van onze groep dan ook zeer belangrijk. Daarom krijgt de inkleding van hun activiteiten enorm veel aandacht. We gaan er immers van uit dat de creativiteit en fantasie van zeer groot belang zijn. Kapoenen leren samen spelen, werken en leven om zo de eerste stapjes als echte scout te zetten.

kapoenen@scoutshalle.be

Activiteiten:

 • zo
  07
  jan
  2018

  Ontbijtcinema

  9:30 - 12:00

  Hou je pyjama maar aan en neem je slaapzak mee, ontbijten thuis is vandaag niet nodig want daar zorgt jullie aller tofste leiding voor! We kijken knus en gezellig samen naar een film en genieten van een hapje en een drankje. Neem allemaal 2 euro mee zodat we al dat lekkers voor jullie kunnen voorzien.

 • zo
  14
  jan
  2018

  Vrij

  Jullie leiding is vandaag druk in de weer met alle leerstof die ze moeten verwerken. Examens, examens, examens… Geniet van jullie vrije dag en doe iets leuk, want dat kunnen wij in deze donkere periode niet!
  Tot snel vrienden!

 • zo
  21
  jan
  2018

  Vrij

  Ere ere ere, de leiding moet weeral studeren.
  See you next time mates!

 • zo
  28
  jan
  2018

  Verrassingsactiviteit

  9:30 - 12:00

  Rara wat zullen we vandaag gaan doen. Je kan het enkel en alleen maar te weten komen als je aanwezig bent op de scouts. De afwezigen zullen ongelijk hebben.

 • zo
  04
  feb
  2018

  Pokémon Go Spel

  9:30 - 12:00

  POKÉMON THEME SONG

  “I wanna bet he very best, like no one ever was
  To catch them is my real test, to train them is my cause.
  I will travel across the land, searching far and wide
  Teach Pokémon to understand, the power that’s inside
  Pokémon
  Gotta catch em all (it’s you and me)
  I know it’s my destiny, Pokémon
  Oh, you’re my best friend, In a world we must defend.
  Pokémon
  Gotta catch ‘em all ( A heart so trueeeee)
  OUr courage will pull us trough
  You teach me, and I teach you
  Pokémon”

  Het is al wel duidelijk waar het vandaag om draait. Vandaag gaan wij in het scoutsbos opzoek naar Pokémons. Maak je al maar jacht-klaar en zoek de ware Pokémon trainer in jezelf.

 • zo
  11
  feb
  2018

  Valentijnsspel

  9:30 - 12:00

  Er hangt weer liefde in de lucht. Vind vandaag je ultieme match en de ware liefde. Laat zeker je versiertrucks en openingszinnen niet thuis.
  Kusjes van jullie geliefde leiding XOXO

 • zo
  18
  feb
  2018

  Heel

  9:30 - 16:30

  Croque-monsieur, zwamworstjes, pannenkoeken, marshmallows… Zoveel lekkers dat je
  op zo’n vuurtje kan klaarmaken. Vandaag de beste scoutsvergadering van alle
  scoutsvergaderingen. Neem allemaal lekkers mee dat je kan klaarmaken op een vuurtje,
  vergeet niet dat croque-monsieurs wel in zilverpapier moeten om ze klaar te maken!
  Vergeet ook zeker je flesje water mee te nemen!
  Kom zeker met de fiets naar de scouts!

 • zo
  25
  feb
  2018

  Vrij

  Dit weekend is jullie leiding zelf terug even lid, want wij zijn op weekend met alle andere
  leiding. Geen scouts voor jullie dus, maar we zien jullie volgende week graag terug!

 • zo
  04
  mrt
  2018

  half

  9:30 - 12:00

  Sorteren, recycleren… Je hoort deze dagen niets anders dan dat, en waarom zou je het
  ook niet doen? Het kost geen moeite en het is prima voor de natuur. Wel, vandaag
  recycleren we wc-rolletjes. Neem er vandaag zoveel mogelijk mee, breng ook wat
  verfjes, gekleurd papier, schaar en lijm mee. Vandaag gaan er nieuwe Picasso’s,
  Rembrandts en Leonardo Da Vinci’s ontstaan.

 • zo
  11
  mrt
  2018

  half

  9:30 - 12:00

  Het vuur is geopend, het is oorlog!!! Wie zal er als eerste met de witte vlag zwaaien?
  Zorg ervoor dat je een witte t-shirt aanhebt die vuil mag worden, zo weten we direct of je dood bent. Op die manier kunnen we ook of er een verrader in jullie team zit als je met je eigen kleur bent doodgeschoten… Het is jij of je tegenstander vandaag.

 • zo
  18
  mrt
  2018

  heel

  9:30 - 16:30

  Tomaten, komkommer, wortelen, ajuinen en peren, allemaal lekkere groentjes. Aah nee wacht peren zijn fruitjes, mijn fout, zorg er maar voor dat jullie wel al jullie groenten kennen, want in de voormiddag staat het grote groentenspel op het programma. In de namiddag gaan we iets doen met fruitjes en andere toffe spelletjes. Vergeet allemaal jullie lunchpakket niet, en neem ook maar een (origineel) groentje mee.

 • zo
  25
  mrt
  2018

  vrij

  * Snif, snif, snif* Wij hebben slecht nieuws kids, vandaag geen scouts. * Ween, ween, ween*. We hopen dat jullie even triest zijn als ons, maar dat we jullie volgende week allemaal terugzien, want we missen jullie nu al!!

 • zo
  01
  apr
  2018

  Vrij

  Vandaag gaan we het beste spel aller tijden spelen, het tofste spel dat je je kan bedenken. We gaan namelijk naar het tofste pretpark in heel België!! HAHA MOPJE!!!
  Het is vandaag 1 april, dus we hebben jullie goed beetgenomen! We wensen jullie heel veel plezier met het zoeken van de paaseitjes!

 • zo
  08
  apr
  2018

  half

  9:30 - 12:00

  Je kent ze wel, die slimmeriken die alles weten, zoals er enkele in jullie leiding zitten. Laat maar eens zien of jullie de leiding kunnen overtroeven en wie de slimste onder jullie is. Vandaag gaan we zien wie de slimste kapoen ter wereld is. Vergeet dus zeker je hersenen niet thuis want die zul je zeker en vast nodig hebben vandaag.

 • zo
  15
  apr
  2018

  heel

  9:30 - 16:30

  Groepsdag vandaag! Info volgt via mail!

 • zo
  22
  apr
  2018

  vrij

  Niets is beter dan geen wekker te moeten zetten en gewoon wakker te worden wanneer je lichaam zegt dat je genoeg geslapen hebt. Wel vandaag is die dag aangebroken. Laat je lichaam maar bepalen wanneer je wilt opstaan, want vandaag staat scouts (JAMMER GENOEG ☹☹) niet op jullie planning! We zien jullie over 7 dagen, dat is 168 uur ofwel 10 080 minuten of 604 800 seconden… Veel te lang dus, wij willen allemaal een dikke knuffel als we jullie volgende week terugzien!

 • zo
  29
  apr
  2018

  half

  9:30 - 12:00

  Wij zijn scouts en gidsen, meisjes en jongens, elk met een eigen verhaal. Iedereen kan erbij. We gaan samen op verkenning en durven tuimelen in het leven. De natuur is onze troef. We geloven in onszelf, in elkaar en in iets meer. We spelen een spel dat niet luchtledig is, in vrije tijd die niet vrijblijvend is. Met groot plezier en kleine daden komen we op voor onze omgeving en voor een kleurrijk Vlaanderen. Zo dromen we luidop van gelukkige mensen in een rechtvaardige wereld.’ Dit is de missie van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Allee is het al duidelijk dat we vandaag een echte scouts vergadering gaan hebben??? Vandaag gaan we jullie de belofte aanleren die jullie op kamp gaan moeten kunnen doen. Kom in perfect uniform en in je beste scouts moed, zoals je dus elke week moet komen 😉. Wij hebben er al zin in!

 • zo
  06
  mei
  2018

  half

  9:30 - 12:00

  De Maffia is in’t land, ze verspreiden drugs, zoeken drugsdealers en zijn op de vlucht voor de politie. Wie onder jullie is er deel van de maffia? Wie verdeelt er drugs? Wie neemt er drugs? Probeer je identiteit nog maar even geheim te houden, want ook onder jullie zit er politie die je kan oppakken voor deze illegaliteit. Wie zal de strijd winnen, de politie of de maffia?

 • za
  12
  mei
  2018

  Afscheidsbarbecue

  17:30 - 20:30

  Afscheid nemen bestaat niet, maar toch zeggen we vandaag om 21u dag tegen jullie tot we op kamp vertrekken. We zullen samen met de wouters een afscheidsbarbecue houden. Wij vragen om 5 euro mee te nemen naar de barbecue voor al het lekkers.

  Hopelijk zijn jullie er allemaal bij want:

  1) Het is de laatste vergadering tot aan het kamp.

  2) Plezier maken is één van onze specialiteiten!

 • za
  15
  sep
  2018

  Start nieuwe scoutsjaar

  13u30-16u00

  Vandaag is de officiële start van het nieuwe, toffe scoutsjaar ! We gaan in de namiddag leuke spelletjes spelen zodat we elkaar beter leren kennen. Nadien kunnen de kapoenen genieten van een heerlijke BBQ en een toffe kinderdisco !

 • zo
  23
  sep
  2018

  Pimp je lokaal + infomoment

  9u30-12u00

  GEZOCHT: Echte kunstenaars die willen helpen om ons lege kapoenenlokaal een beetje op te fleuren. Breng zeker jullie knutselgerief mee (schaar, lijm, verfborstel, gekleurd papier...)

  Na de vergadering voorzien we ook een infomoment voor jullie ouders om ons voor te stellen.

 • zo
  30
  sep
  2018

  Kinderboerderij 't Groenhof

  13u00-16u30

  BOE, KNOR KNOR, Bééééé...
  Ben jij een grote dierenfan? Dan is het vandaag jouw dag! We trekken vandaag de stellen en weien in van kinderboerderij ‘t Groenhof.
  Wij verwachten jullie om 13u op de kinderboerderij, het adres is Cauwenberglei 46, 2243 Pulle. Wij raden ten zeerste aan om te carpoolen met andere kapoenen.
  Wat steek je in rugzak?: 7 euro, drankje, lunchpakket, koekje/fruit.

 • zo
  07
  okt
  2018

  Vrij wegens leiwee

  Vandaag mogen jullie lekker lang blijven liggen in jullie bedje, want jullie leiding is zelf op weekend. Tot volgende week!

 • zo
  14
  okt
  2018

  Bootjes maken

  9u30-12u00

  Ahoi piraatjes, klaar om de zeilen te hijsen en in het kraaiennest te kruipen? Vandaag gaan jullie namelijk de woelige wateren van Halle trotseren. Neem dus zeker petflessen,  plakband, karton, schaar en andere dingen die je kan gebruiken om je bootje mee in elkaar te steken.

 • zo
  21
  okt
  2018

  Stratego

  9u30-12u00

  Een strategie bedenken, de ander verslagen, de vlag vinden en winnen dat is het doel van vandaag. Werk met je team samen en verslaag de andere tijdens levende stratego.

 • za
  27
  okt
  2018
  zo
  28
  okt
  2018

  Nachtje lokaal

  17u00-9u30

  Dag griezeltjes van ons. Vandaag vieren we de dag waar de sluier tussen de wereld van de levende en de doden de kleinste is. Vandaag vieren we HALLOWEEEEEEEN!!! Komen jullie samen met ons griezelen? Wij verwachten jullie allemaal om 17u op de scouts, jullie moeten nog niet gegeten hebben. De volgende dag om 10u worden jullie terug opgehaald door jullie mama’s en papa’s
  Breng zeker mee:
  - Veldbedje/matje
  - Slaapzak
  - Pyjama
  - Knuffel
  - Tandenborstel/Tandpasta
  - Propere onderbroek/sokken
  - Dikke trui
  - 5 euro
  - Verkleedkleren

 • zo
  04
  nov
  2018

  Vrij

  🙁🙁🙁🙁🙁🙁🙁 Vandaag geen scouts 🙁🙁🙁🙁🙁🙁🙁 Slaap dus maar lekker lang uit!

  Tot volgende week kids!

  Groetjesssss

 • zo
  11
  nov
  2018

  Koekjes bakken

  9u30-12u00

  Hhmm wat is er lekkerder dan een lekker koekje bij de thee/koffie/chocomelk. Of een lekker zelfgebakken koekje dat je mee kan nemen naar school? Niets dat is duidelijk.
  Doe je schort maar al om en zet je koksmuts maar al op, steek je uitsteekvormpjes in je zakken en neem je eetbare versiering maar mee.
  Wij kunnen al niet wachten om lekkere versgebakken koekjes te eten 🙂

 • zo
  18
  nov
  2018

  Knutselen

  9u30-12u00

  Oma’s en opa’s genieten nergens meer van dan een tof zelfgemaakt knutselwerkje krijgen van hun kleindochter of zoon. En dat is nu precies wat we gaan doen, iets maken voor de oma/moeti/bomma/... en opa/bompa/...
  Je mag ook altijd iets voor de aller tofste leiding maken 😉

 • zo
  25
  nov
  2018

  Stoelendans for Life

  13u30-17u00

  Zondag 25/11 zullen wij met heel scouts Halle het goede doel steunen door samen naar de Stoelendans For Life te gaan. Dit evenement ten voordele van lokale goede doelen Monnikenheide en Natuurpunt wordt georganiseerd door enkele ouders van leden. Wij hebben er dus voor gekozen om de geplande activiteiten voor dat weekend even aan de kant te schuiven en hier een kleine groepsdag van te maken. Ook wij gaan vandaag het goede doel steunen!

  Concreet:

  • wat?   Stoelendans For Life
  • wanneer?   zondag 25/11 van 14u – 17u
  • afspraak?   13u30 op de scouts
  • waar?   Bremberg, Lotelinglaan 2980 Halle-Zoersel
  • meenemen?   3 euro

  Om een idee te krijgen van hoeveel leden we mogen verwachten (kwestie van organisatie voor de stoelendans), willen we vragen om via deze link een ticket te bestellen. Je zal een mail krijgen met een ticket, maar dit hoef je niet mee te nemen. Het is ook gratis om te bestellen, want de inkomprijs van 3 euro vragen we cash mee te nemen. Dit ticket is dus enkel en alleen zodat wij het aantal aanwezige leden kunnen inschatten.

  Om 17u is de stoelendans gedaan en zullen wij in groep terugkeren naar de scouts. U bent ook allemaal welkom om na de activiteit even op de scouts te blijven plakken voor een babbeltje met de leiding en/of andere ouders en een drankje, want onze vriendenkring organiseert hier dan een winterdrink. Er zullen verschillende drankjes aan zeer schappelijke prijzen te verkrijgen zijn en opwarmen kan u doen aan de vuurkorven.

   

 • zo
  02
  dec
  2018

  Vrij

  Jammer maar helaas, vandaag zijn we er niet bij. Geniet van jullie mooie herfstige dag met de familie. Tot volgende week kidsssss !

 • zo
  09
  dec
  2018

  Zwarte Pietencompetitie

  09:30 - 12:00

  Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan, hij brengt ons Sint Nicolas je ziet hem al staan… En zo voort en zo verder.

  Ja je ziet niet alleen de Sint komen, maar ook zijn Zwarte Pieten, zeer getallenteerde helpers van de Sint, die over daken springen en gekke stunt uitvoeren. Nu vragen wij ons af wie van onze kapoentjes zou nu een prima zwarte piet zijn? Dat zal onze competitie vandaag uitwijzen.
  Wij verwachten onze kapoentjes, al dan niet in toepasselijke zwarte pieten outfit, vandaag aan de fontein/kiosk op het pleintje in Halle. Om 12h mogen ze hier ook weer opgehaald worden.

  Tot dan!

 • zo
  16
  dec
  2018

  Scouts Hal bovenal

  09:30 - 12:00

  Vandaag een echt scoutsesk spel, trek jullie warme scouts kleren maar al aan, en denk al maar eens na over hoe je het beste kamp kan bouwen.

 • vr
  21
  dec
  2018

  Kerstquiz

  19:00 - 21:00

  Wie o wie is de slimste Kapoen ter wereld? Dat zullen we deze avond ontdekken. Lees je kranten van de afgelopen vijf jaar en de Dikke Van Daele nog maar eens goed door zodat jullie tip top zijn voorbereid.

 • zo
  30
  dec
  2018

  Vrij

  OUDJAAR, NIEUWJAAR, ECHT WAAR, IK WENS U EEN GELUKIG JAAR

  Wie wilt mag altijd komen zingen aan de deur van de leiding.


De leiding van de kapoenen:

Britt Gabriels

Britt Gabriels

Totem: Citrus Sepia Temperamentvolle Herder

Britt is jarig op 1 juni 2020.

0496 12 81 72

In leiding bij : Kapoenen

Emi Schoonvliet

Emi Schoonvliet

Totem: Berggloedgouden Genegen Saterhoen

Emi is jarig op 11 mei 2020.

0474 38 62 06

In leiding bij : Kapoenen

Joey Verhelst

Joey Verhelst

Totem: Bella Donnabruine Unieke Caraya

Joey is jarig op 9 juli 2020.

0493 52 01 05

In leiding bij : Kapoenen

Toon Van der Auwera

Toon Van der Auwera

Totem: Aurorazwarte Toegewijde Hathi

Toon is jarig op 9 november 2020.

0468 14 61 00

In leiding bij : Kapoenen

Álvaro Geerken

Álvaro Geerken

Totem: Papayapurper Opgetogen Cobaye

Álvaro is jarig op 2 juni 2020.

0497 57 45 34

In leiding bij : Kapoenen

Kato Jacobs

Kato Jacobs

Totem: Kurkuma Kobaltblauwe Opmerkzame Vlinder

Kato is jarig op 3 april 2020.

0491 63 61 88

In leiding bij : Kapoenen

Sam Snyers

Sam Snyers

Totem: Zeekraalwitte Verrassende Stekelstaarteekhoorn

Sam is jarig op 9 mei 2020.

0474 56 73 91

In leiding bij : Kapoenen