Jonggivers is misschien wel de avontuurlijkste tak binnen de scouts. Ze trekken erop uit in de natuur, zitten 's avonds rond een kampvuur, gaan op interview of ravotten op het veld. Jonggivers spelen en leven in kleine groepen en zijn op zoek naar avontuur, vriendschap en voldoening. Tijdens het kamp maken zij hun tafels en vuren zelf, slapen in tenten en koken het eten in patrouilles. De eerstejaars jonggivers worden ook getotemd, wat een van de laatste stappen richting een volwaardig scout is.

jonggivers@scoutshalle.be

Jaarmarkt + pimp je lokaal

De leiding is nog niet helemaal bekomen van het Grote Bosgebeuren, dus vandaag is het aan jullie om keet te schoppen op de Jaarmarkt!! Wie tegen twaalf uur ook nog eens het coolste object voor onze jonggivercrib kan scoren, wint een prijs om u tegen te zeggen!

Woudloperskeuken

Bikke bikke bik, hap hap hap, eerst de soep en dan de pap! Vandaag gaan we Oelegem culinair op de kaart zetten met onze traditionele woudloperskeuken! Pak uw lekkerste voer en drank mee (e.g. croqueskes in zilverpapier, zwanworstjes, lookbrood … eigenlijk gewoon alles dat niet ontploft als ge het op een vuur zwiert) en sta om half tien mét fiets aan de scouts. Be there or be square peeps!

Sorry lieverds de leiding is vandaag nog te druk bezig met de 20e verjaardag van ........ te vieren op leidingsweekend, we zien jullie graag volgende week terug!!!

Bootjesvergadering

Heyhoi iedereen! Vandaag niet de standaard bootjesvergadering, we spelen een grote zeeslag met alle bootjes die jullie gaan fabriceren van alle oude flessen die jullie mogen meebrengen! Dus graaf maar eens diep in die vuilzak en breng maar mee wat jullie denken dat je de mega-super-graafste boot mee kunnen maken!

Tipperdetip : niet alleen flessen drijven hè 😉

Eén minuut-spel

Een scoutsvergadering is 2,5 uur vol met plezier, dat wil zeggen 150 minuutjes… als we nu eens elke minuut een spelletje spelen, en er zijn per spel punten te verdienen, dan moet dees een plezante vergadering worden hè! Xxx

zo

Nachtje lokaal

Nachtje lokaal!!!
    Verdere info volgt via mail

Amai de leiding is nog altijd niet bekomen van de schrik die ze beleefd hebben op het nachtje lokaal van vorige week 🙁 . Hierdoor blijven we liever liggen in ons veilige bedje zodat we volgende week voldoende bekomen zijn om jullie weer een leuke dag te bezorgen!!

???

Durf jij te komen vandaag?
    Raad een wat we gaan doen vandaag!
    U mag dit zeeeeker niet missen!
    Gaan naar de scouts is de boodschap.
    Speel jij graag een echt scoutsspel?
    Neem nu elke letter van het eerste woord van elke zin en hierbij al den kleine tip wat je kan verwachten vandaag… xxx de maffia van scouts Halle

Curryworstenspelen

ATTENTIE ATTENTIE
    Scouts Halle is op zoek naar de beste, meest epic en snelste curryworsteneter, -gooier en -loper!!!
    Denk jij dat jij deze titel kan veroveren? Kom dan zeker langs deze zondag om 9.30u! Let the games begin...

Schaatsen

Brrrrr, tis koud seg… ideaal weer om een dagje te gaan schaatsen! Vergeet zeker geen lunchpakket en handschoenen. Verdere info volgt via mail.

De leiding van de jonggivers:

Lauren Heye

Totem: Maanlichtblauwe Fiere Springbok

Lauren is jarig op 6 oktober 2019.

Nina Schoonvliet

Totem: Ochtendgoudblauwe Pientere Zeehond

Nina is jarig op 3 augustus 2019.

Emi Schoonvliet

Totem: Berggloedgouden Genegen Saterhoen

Emi is jarig op 11 mei 2019.

Toon Van der Auwera

Totem: Aurorazwarte Toegewijde Hathi

Toon is jarig op 9 november 2019.

Mattise Eelen

Totem: Hemels Ivoor Merkwaardige Newfoundlander

Mattise is jarig op 13 augustus 2019.