Jonggivers is misschien wel de avontuurlijkste tak binnen de scouts. Ze trekken erop uit in de natuur, zitten 's avonds rond een kampvuur, gaan op interview of ravotten op het veld. Jonggivers spelen en leven in kleine groepen en zijn op zoek naar avontuur, vriendschap en voldoening. Tijdens het kamp maken zij hun tafels en vuren zelf, slapen in tenten en koken het eten in patrouilles. De eerstejaars jonggivers worden ook getotemd, wat een van de laatste stappen richting een volwaardig scout is.

jonggivers@scoutshalle.be

Bootjesvergadering

Ahoy stoere zeebonken en -bonkerinnen! Traditiegetrouw worden jullie om half tien op de scouts verwacht met het nodige knutselmateriaal voor schepen mee te bouwen! Hopelijk zijn jullie magen en zeebenen erop voorbereid want het kan nog wel is een wilde dag op zee worden! Dat het beste schip mag winnen!

Stratego

Generaal, kapitein, maarschalk of misschien wel de bom? Klaar voor een strijd tegen elkaar? Jullie raden het al. we spelen vandaag stratego, JOEPIIEEE!!! Kom om half tien, naar de scouts, als je durft!

PS De bom mag potjandorie niet tikken!!!

Woudloperskeuken

Hallo allerliefste jonggivertjes, vandaag staat er een klassieker op het programma. We rijden met de fiets naar Oelegem om er de jaarlijkse woudloperskeuken te houden. Jullie worden om 9.30 u. op de scouts verwacht met de fiets en natuurlijk een heerlijk lunchpakket. Ravioli, worstjes, marshmallows of een croque monsieur kan allemaal in jullie eigen sterrenrestaurant.  Wij kijken er al naar uit!

PS Vergeet geen zilverpapier als je een croque wil maken!

Spelletjes met een twist

Vandaag spelen we niet zo maar enkele spelletjes. Iedereen kan een goed stel hersenen gebruiken. Wees aandachtig, of je trapt in de val….

Eén tegen allen

Vandaag is er één ding van belang, samenwerking! Klaar voor vele verschillende opdrachten die al jullie scoutsvaardigheden gaan testen?

Grote groentjesspel

Iss het blauw, is het geel, is het rood? Neen, het is groen en een spel. Vandaag spelen we het grote groentjesspel!

De leiding van de jonggivers:

Quinte Geldolf

Totem: Bereidwillige Emippo

Quinte is jarig op 5 November 2022.

Eva Van De Cloot

Totem: Vuurbaakgrafiet Openhartige Pica

Eva is jarig op 14 February 2022.

Matt De Smedt

Totem: Nevelwoudroze Spitante Sneeuwstormvogel

Matt is jarig op 29 May 2022.

Victor De Prins

Totem: Toendraroze Levenslustige Wasbeer

Victor is jarig op 10 February 2022.