foto van Lynn Gabriels.

Jonggivers is misschien wel de avontuurlijkste tak binnen de scouts. Ze trekken erop uit in de natuur, zitten 's avonds rond een kampvuur, gaan op interview of ravotten op het veld. Jonggivers spelen en leven in kleine groepen en zijn op zoek naar avontuur, vriendschap en voldoening. Tijdens het kamp maken zij hun tafels en vuren zelf, slapen in tenten en koken het eten in patrouilles. De eerstejaars jonggivers worden ook getotemd, wat een van de laatste stappen richting een volwaardig scout is.

jonggivers@scoutshalle.be

Tis PAASVAKANTIE!!! Joehoeee, blijven jullie maar lang liggen in jullie bedje en geniet van jullie welverdiende vakantie.

Zetelrace

Hoe leuk kan het zijn. Ne zetel door het dorp sleuren, komaan! Dikke fun en ge kunt dus gewoon gaan zitten overal waar ge wilt. Afkomen!

Watervergadering + infomoment kamp

Nu de temperaturen - hopelijk - al iets hoger zijn, vinden wij dat het tijd is voor wat old school waterpret. Neem zeker een handdoek mee, want het beloofd een natte voormiddag te worden. Waterpistolen, waterballonnen … mogen ook altijd meegebracht worden!

Na de vergadering houden we aansluitend het kampinfomoment, dus aan alle mama’s en papa’s: be there or be square!

Jullie hoeven vandaag niet uit jullie bed te komen aangezien de leiding voor het goede doel gaat werken vandaag. Misschien passeren we wel bij jullie thuis op onze verkoop voor het Rode Kruis. Steunen is de boodschap 😉

Groepsdag

Afscheidsvergadering

‘Dees kan niet, nu al??’, zegt elke jonggiver wanneer hij de volgende woorden zal lezen. Het is wel degelijk al de laatste vergadering van dit prachtige scoutsjaar. We gaan ons jaar ook in stijl afsluiten met een fantastische BBQ. Komen is de boodschap! De leiding zal groentjes voorzien en als jullie elk een vleesje meenemen zal het een avond worden om nooit te vergeten. (exacte begin- en einduur wordt nog meegedeeld via mail)

De leiding van de jonggivers:

Lauren Heye

Totem: Maanlichtblauwe Fiere Springbok

Lauren is jarig op 6 oktober 2020.

Nina Schoonvliet

Totem: Ochtendgoudblauwe Pientere Zeehond

Nina is jarig op 3 augustus 2020.

Emi Schoonvliet

Totem: Berggloedgouden Genegen Saterhoen

Emi is jarig op 11 mei 2020.

Toon Van der Auwera

Totem: Aurorazwarte Toegewijde Hathi

Toon is jarig op 9 november 2020.

Mattise Eelen

Totem: Hemels Ivoor Merkwaardige Newfoundlander

Mattise is jarig op 13 augustus 2020.