Kapoenen zijn echte ontdekkingsreizigers. Voor hen zit er in elk dagdagelijks dingetje een avontuur verborgen. De omgeving is voor de jongsten van onze groep dan ook zeer belangrijk. Daarom krijgt de inkleding van hun activiteiten enorm veel aandacht. We gaan er immers van uit dat de creativiteit en fantasie van zeer groot belang zijn. Kapoenen leren samen spelen, werken en leven om zo de eerste stapjes als echte scout te zetten.

kapoenen@scoutshalle.be

Tot hoelaat mochten jullie opblijven op Nieuwjaarsavond?  Wij zooo laat, dat we nog moe zijn! Vandaar vandaag geen scouts !
    Gelukkig nieuwjaar aan alle kapoenen en ouders !

Jongens - meisjes dag

Vandaag doen we een typisch jongens en meisjes vergadering! jeej!!!

De meisjes kunnen zich verwachten aan een schoonheidssalon en de jongens kunnen zich verwachten aan een mega cool kamp bouwen.

Wij hebben er alvast mega veel zin in!

Reisje rond de wereld

Zijn jullie even scoutesk als Columbus of Mercator? Vandaag reizen we de wereld rond zonder voeten op de grond! Wij verwachten jullie allen in sportieve kleren (zeker schoenen met witte zooltjes) en met een fitte conditie op de parking van volleybalclub Amigos in Sint-Antonius!

Verrassingsvergadering

!reizelp leeV

.eilluj roov dierebroov stei kjileman nebbeh snij eD !gnissarrev nee gon tietivitca ed si gaadnaV

Wij zijn nog helemaal ondersteboven van de vorige vergadering en hebben besloten om daarom nog even uit te rusten en er volgende vergadering weer helemaal tegenaan te gaan!

Tot volgende week!

PS: wij missen jullie wel 😉

Het Grote Groentjes Spel

Vandaag spelen we “HET GROTE GROENTJES SPEL”!!!!

Wie van jullie kan het sausmonster ontwijken en kan zoveel mogelijk verschillende groentjes bemachtigen?

Wij zijn alvast benieuwd.

xx De leiding

Het gehandicaptenspel

Vandaag spelen we het gehandicapten spel! Wie van jullie kan er zeer goed lopen op 1 been? Of hoe zou het leven zijn als je altijd met twee bent?

Daar komen we vandaag achter!

Boerderij !

Vandaag brengen we een bezoekje aan de boerderij!

Verdere info volgt nog via mail.

xx De leiding

Wij hopen dat het brood dat jullie hebben gebakken hebben heeft gesmaakt ! De leiding is nog even aan het helpen op de boerderij en kan daardoor geen leiding komen geven. Volgende week zijn we er weer !

Groentjesspel

Volgende zin komt jullie waarschijnlijk zeer bekend voor: “Eet uw bord leeg en zeker ook de groentjes!” Om jullie dagelijkse portie vitamientjes binnen te smullen spelen we HET GROTE GROENTJES SPEL!!!! Dus eet in de ochtend nog rap een boke met choco want op de scouts zijn er enkel GROENTJES

Groe(n)tjes de mega toffe leiding x

Stratego

Team player
    Risico’s
    Actie
    Totaal bek af
    Echt heel leuk!
    Gekte
    Onvergetelijk

Wat jullie zeker niet mogen vergeten: Verkleed komen als cowboy’s en indianen!!!!!!!

Woudloperskeuken

Woutloperskeuken

Vandaag zullen we ons nestelen op een plek buiten de beschaving. Hier zullen jullie aan de hand van takken, krantenpapier en lucifers een groots vuur moeten zien te maken om daarop jullie meegenomen eten te verwarmen. Voel jullie dus al maar uitgedaagd want de welbefaamde woudloperskeuken vraagt voor een grote zelfstandigheid!

Wat brengen jullie mee:

• FIETS (we vertrekken vanuit de scouts met de fiets)
    • Drinken voor een hele dag
    • Lunchpakket (op te warmen op het vuur)
    • Fruitje

De kolen smeulen nog na, jullie leiding is druk bezig met het plannen van jullie super tof kamp ! Vandaag geen scouts.

De leiding is nog steeds aan het bekomen van alle aprilvissen die zijn uitgehaald op 1 april. Probeer al jullie grapjes maar te onthouden tot de volgende vergadering!

Kapoenen quiz

Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is de slimste kapoen van het land? Vandaag zoeken we het uit met de grote kapoenen quiz! Pak uit met alle gekste weetjes en het ontcijferen van de moeilijkste codes en raadsels en wie weet gaat jouw team wel naar huis met de titel ‘slimste kapoen ter wereld’.

Paasbrunch

Bij het verschijnen van paasbloemen, -klokken, -hazen, -eieren... noem maar op, konden ook wij het niet laten iets in thema te voorzien en niet zomaar iets! Jullie zijn allemaal welkom op de grote paasbrunch! Neem zo veel mogelijk familie en vriendjes mee en wie weet heeft de paashaas voor jou ook wel iets lekkers in petto.

Inschrijven en afhaalpakketten bestellen kan via volgende link:

De paashaas heeft ons spel gestolen ! Vandaag geen scouts.

Groepsdag

Vandaag doen we met heel de scouts een groepsdag!!!!

Afscheidsvergadering

Jammer genoeg is het vandaag de laatste vergadering van het jaar :(, maar dat wil niet zeggen dat we er geen mega, super, toffe vergadering van gaan maken !!!!

Extra info volgt nog!

Groetjes de leiding en tot op kamp x

De leiding van de kapoenen:

Marie Janssens (Petro)

Totem: Klaproosgroene Behulpzame Mustang

Marie is jarig op 18 augustus 2020.

Katrien Slabbynck (Nala)

Totem: Contrastrijkoranje Parmantige Kraanvogel

Katrien is jarig op 7 januari 2020.

Sam Snyers (Gigi)

Totem: Zeekraalwitte Verrassende Stekelstaarteekhoorn

Sam is jarig op 9 mei 2020.

Anna Van de Cloot (Kora)

Totem: Koraalrifroze Loyale Spreeuw

Anna is jarig op 14 augustus 2020.

Ian Verhelst (Toto)

Totem: Terracottaroze Parmantige Alpaca

Ian is jarig op 30 augustus 2020.

Ruben Pauwels (Zazou)

Totem: Agapantus Cognac Gave Toepaja

Ruben is jarig op 6 november 2020.