Kapoenen zijn echte ontdekkingsreizigers. Voor hen zit er in elk dagdagelijks dingetje een avontuur verborgen. De omgeving is voor de jongsten van onze groep dan ook zeer belangrijk. Daarom krijgt de inkleding van hun activiteiten enorm veel aandacht. We gaan er immers van uit dat de creativiteit en fantasie van zeer groot belang zijn. Kapoenen leren samen spelen, werken en leven om zo de eerste stapjes als echte scout te zetten.

kapoenen@scoutshalle.be

Activiteiten:

 • zo
  07
  jan
  2018

  Ontbijtcinema

  9:30 - 12:00

  Hou je pyjama maar aan en neem je slaapzak mee, ontbijten thuis is vandaag niet nodig want daar zorgt jullie aller tofste leiding voor! We kijken knus en gezellig samen naar een film en genieten van een hapje en een drankje. Neem allemaal 2 euro mee zodat we al dat lekkers voor jullie kunnen voorzien.

 • zo
  14
  jan
  2018

  Vrij

  Jullie leiding is vandaag druk in de weer met alle leerstof die ze moeten verwerken. Examens, examens, examens… Geniet van jullie vrije dag en doe iets leuk, want dat kunnen wij in deze donkere periode niet!
  Tot snel vrienden!

 • zo
  21
  jan
  2018

  Vrij

  Ere ere ere, de leiding moet weeral studeren.
  See you next time mates!

 • zo
  28
  jan
  2018

  Verrassingsactiviteit

  9:30 - 12:00

  Rara wat zullen we vandaag gaan doen. Je kan het enkel en alleen maar te weten komen als je aanwezig bent op de scouts. De afwezigen zullen ongelijk hebben.

 • zo
  04
  feb
  2018

  Pokémon Go Spel

  9:30 - 12:00

  POKÉMON THEME SONG

  “I wanna bet he very best, like no one ever was
  To catch them is my real test, to train them is my cause.
  I will travel across the land, searching far and wide
  Teach Pokémon to understand, the power that’s inside
  Pokémon
  Gotta catch em all (it’s you and me)
  I know it’s my destiny, Pokémon
  Oh, you’re my best friend, In a world we must defend.
  Pokémon
  Gotta catch ‘em all ( A heart so trueeeee)
  OUr courage will pull us trough
  You teach me, and I teach you
  Pokémon”

  Het is al wel duidelijk waar het vandaag om draait. Vandaag gaan wij in het scoutsbos opzoek naar Pokémons. Maak je al maar jacht-klaar en zoek de ware Pokémon trainer in jezelf.

 • zo
  11
  feb
  2018

  Valentijnsspel

  9:30 - 12:00

  Er hangt weer liefde in de lucht. Vind vandaag je ultieme match en de ware liefde. Laat zeker je versiertrucks en openingszinnen niet thuis.
  Kusjes van jullie geliefde leiding XOXO

 • zo
  18
  feb
  2018

  Heel

  9:30 - 16:30

  Croque-monsieur, zwamworstjes, pannenkoeken, marshmallows… Zoveel lekkers dat je
  op zo’n vuurtje kan klaarmaken. Vandaag de beste scoutsvergadering van alle
  scoutsvergaderingen. Neem allemaal lekkers mee dat je kan klaarmaken op een vuurtje,
  vergeet niet dat croque-monsieurs wel in zilverpapier moeten om ze klaar te maken!
  Vergeet ook zeker je flesje water mee te nemen!
  Kom zeker met de fiets naar de scouts!

 • zo
  25
  feb
  2018

  Vrij

  Dit weekend is jullie leiding zelf terug even lid, want wij zijn op weekend met alle andere
  leiding. Geen scouts voor jullie dus, maar we zien jullie volgende week graag terug!

 • zo
  04
  mrt
  2018

  half

  9:30 - 12:00

  Sorteren, recycleren… Je hoort deze dagen niets anders dan dat, en waarom zou je het
  ook niet doen? Het kost geen moeite en het is prima voor de natuur. Wel, vandaag
  recycleren we wc-rolletjes. Neem er vandaag zoveel mogelijk mee, breng ook wat
  verfjes, gekleurd papier, schaar en lijm mee. Vandaag gaan er nieuwe Picasso’s,
  Rembrandts en Leonardo Da Vinci’s ontstaan.

 • zo
  11
  mrt
  2018

  half

  9:30 - 12:00

  Het vuur is geopend, het is oorlog!!! Wie zal er als eerste met de witte vlag zwaaien?
  Zorg ervoor dat je een witte t-shirt aanhebt die vuil mag worden, zo weten we direct of je dood bent. Op die manier kunnen we ook of er een verrader in jullie team zit als je met je eigen kleur bent doodgeschoten… Het is jij of je tegenstander vandaag.

 • zo
  18
  mrt
  2018

  heel

  9:30 - 16:30

  Tomaten, komkommer, wortelen, ajuinen en peren, allemaal lekkere groentjes. Aah nee wacht peren zijn fruitjes, mijn fout, zorg er maar voor dat jullie wel al jullie groenten kennen, want in de voormiddag staat het grote groentenspel op het programma. In de namiddag gaan we iets doen met fruitjes en andere toffe spelletjes. Vergeet allemaal jullie lunchpakket niet, en neem ook maar een (origineel) groentje mee.

 • zo
  25
  mrt
  2018

  vrij

  * Snif, snif, snif* Wij hebben slecht nieuws kids, vandaag geen scouts. * Ween, ween, ween*. We hopen dat jullie even triest zijn als ons, maar dat we jullie volgende week allemaal terugzien, want we missen jullie nu al!!

 • zo
  01
  apr
  2018

  Vrij

  Vandaag gaan we het beste spel aller tijden spelen, het tofste spel dat je je kan bedenken. We gaan namelijk naar het tofste pretpark in heel België!! HAHA MOPJE!!!
  Het is vandaag 1 april, dus we hebben jullie goed beetgenomen! We wensen jullie heel veel plezier met het zoeken van de paaseitjes!

 • zo
  08
  apr
  2018

  half

  9:30 - 12:00

  Je kent ze wel, die slimmeriken die alles weten, zoals er enkele in jullie leiding zitten. Laat maar eens zien of jullie de leiding kunnen overtroeven en wie de slimste onder jullie is. Vandaag gaan we zien wie de slimste kapoen ter wereld is. Vergeet dus zeker je hersenen niet thuis want die zul je zeker en vast nodig hebben vandaag.

 • zo
  15
  apr
  2018

  heel

  9:30 - 16:30

  Groepsdag vandaag! Info volgt via mail!

 • zo
  22
  apr
  2018

  vrij

  Niets is beter dan geen wekker te moeten zetten en gewoon wakker te worden wanneer je lichaam zegt dat je genoeg geslapen hebt. Wel vandaag is die dag aangebroken. Laat je lichaam maar bepalen wanneer je wilt opstaan, want vandaag staat scouts (JAMMER GENOEG ☹☹) niet op jullie planning! We zien jullie over 7 dagen, dat is 168 uur ofwel 10 080 minuten of 604 800 seconden… Veel te lang dus, wij willen allemaal een dikke knuffel als we jullie volgende week terugzien!

 • zo
  29
  apr
  2018

  half

  9:30 - 12:00

  Wij zijn scouts en gidsen, meisjes en jongens, elk met een eigen verhaal. Iedereen kan erbij. We gaan samen op verkenning en durven tuimelen in het leven. De natuur is onze troef. We geloven in onszelf, in elkaar en in iets meer. We spelen een spel dat niet luchtledig is, in vrije tijd die niet vrijblijvend is. Met groot plezier en kleine daden komen we op voor onze omgeving en voor een kleurrijk Vlaanderen. Zo dromen we luidop van gelukkige mensen in een rechtvaardige wereld.’ Dit is de missie van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Allee is het al duidelijk dat we vandaag een echte scouts vergadering gaan hebben??? Vandaag gaan we jullie de belofte aanleren die jullie op kamp gaan moeten kunnen doen. Kom in perfect uniform en in je beste scouts moed, zoals je dus elke week moet komen 😉. Wij hebben er al zin in!

 • zo
  06
  mei
  2018

  half

  9:30 - 12:00

  De Maffia is in’t land, ze verspreiden drugs, zoeken drugsdealers en zijn op de vlucht voor de politie. Wie onder jullie is er deel van de maffia? Wie verdeelt er drugs? Wie neemt er drugs? Probeer je identiteit nog maar even geheim te houden, want ook onder jullie zit er politie die je kan oppakken voor deze illegaliteit. Wie zal de strijd winnen, de politie of de maffia?

 • za
  12
  mei
  2018

  Afscheidsbarbecue

  17:30 - 20:30

  Afscheid nemen bestaat niet, maar toch zeggen we vandaag om 21u dag tegen jullie tot we op kamp vertrekken. We zullen samen met de wouters een afscheidsbarbecue houden. Wij vragen om 5 euro mee te nemen naar de barbecue voor al het lekkers.

  Hopelijk zijn jullie er allemaal bij want:

  1) Het is de laatste vergadering tot aan het kamp.

  2) Plezier maken is één van onze specialiteiten!

 • za
  15
  sep
  2018

  Start nieuwe scoutsjaar

  13u30-16u00

  Vandaag is de officiële start van het nieuwe, toffe scoutsjaar ! We gaan in de namiddag leuke spelletjes spelen zodat we elkaar beter leren kennen. Nadien kunnen de kapoenen genieten van een heerlijke BBQ en een toffe kinderdisco !

 • zo
  23
  sep
  2018

  Pimp je lokaal + infomoment

  9u30-12u00

  GEZOCHT: Echte kunstenaars die willen helpen om ons lege kapoenenlokaal een beetje op te fleuren. Breng zeker jullie knutselgerief mee (schaar, lijm, verfborstel, gekleurd papier...)

  Na de vergadering voorzien we ook een infomoment voor jullie ouders om ons voor te stellen.

 • zo
  30
  sep
  2018

  Kinderboerderij 't Groenhof

  13u00-16u30

  BOE, KNOR KNOR, Bééééé...
  Ben jij een grote dierenfan? Dan is het vandaag jouw dag! We trekken vandaag de stellen en weien in van kinderboerderij ‘t Groenhof.
  Wij verwachten jullie om 13u op de kinderboerderij, het adres is Cauwenberglei 46, 2243 Pulle. Wij raden ten zeerste aan om te carpoolen met andere kapoenen.
  Wat steek je in rugzak?: 7 euro, drankje, lunchpakket, koekje/fruit.

 • zo
  07
  okt
  2018

  Vrij wegens leiwee

  Vandaag mogen jullie lekker lang blijven liggen in jullie bedje, want jullie leiding is zelf op weekend. Tot volgende week!

 • zo
  14
  okt
  2018

  Bootjes maken

  9u30-12u00

  Ahoi piraatjes, klaar om de zeilen te hijsen en in het kraaiennest te kruipen? Vandaag gaan jullie namelijk de woelige wateren van Halle trotseren. Neem dus zeker petflessen,  plakband, karton, schaar en andere dingen die je kan gebruiken om je bootje mee in elkaar te steken.

 • zo
  21
  okt
  2018

  Stratego

  9u30-12u00

  Een strategie bedenken, de ander verslagen, de vlag vinden en winnen dat is het doel van vandaag. Werk met je team samen en verslaag de andere tijdens levende stratego.

 • za
  27
  okt
  2018
  zo
  28
  okt
  2018

  Nachtje lokaal

  17u00-9u30

  Dag griezeltjes van ons. Vandaag vieren we de dag waar de sluier tussen de wereld van de levende en de doden de kleinste is. Vandaag vieren we HALLOWEEEEEEEN!!! Komen jullie samen met ons griezelen? Wij verwachten jullie allemaal om 17u op de scouts, jullie moeten nog niet gegeten hebben. De volgende dag om 10u worden jullie terug opgehaald door jullie mama’s en papa’s
  Breng zeker mee:
  - Veldbedje/matje
  - Slaapzak
  - Pyjama
  - Knuffel
  - Tandenborstel/Tandpasta
  - Propere onderbroek/sokken
  - Dikke trui
  - 5 euro
  - Verkleedkleren

 • zo
  04
  nov
  2018

  Vrij

  🙁🙁🙁🙁🙁🙁🙁 Vandaag geen scouts 🙁🙁🙁🙁🙁🙁🙁 Slaap dus maar lekker lang uit!

  Tot volgende week kids!

  Groetjesssss

 • zo
  11
  nov
  2018

  Koekjes bakken

  9u30-12u00

  Hhmm wat is er lekkerder dan een lekker koekje bij de thee/koffie/chocomelk. Of een lekker zelfgebakken koekje dat je mee kan nemen naar school? Niets dat is duidelijk.
  Doe je schort maar al om en zet je koksmuts maar al op, steek je uitsteekvormpjes in je zakken en neem je eetbare versiering maar mee.
  Wij kunnen al niet wachten om lekkere versgebakken koekjes te eten 🙂

 • zo
  18
  nov
  2018

  Knutselen

  9u30-12u00

  Oma’s en opa’s genieten nergens meer van dan een tof zelfgemaakt knutselwerkje krijgen van hun kleindochter of zoon. En dat is nu precies wat we gaan doen, iets maken voor de oma/moeti/bomma/... en opa/bompa/...
  Je mag ook altijd iets voor de aller tofste leiding maken 😉

 • zo
  25
  nov
  2018

  Stoelendans for Life

  13u30-17u00

  Zondag 25/11 zullen wij met heel scouts Halle het goede doel steunen door samen naar de Stoelendans For Life te gaan. Dit evenement ten voordele van lokale goede doelen Monnikenheide en Natuurpunt wordt georganiseerd door enkele ouders van leden. Wij hebben er dus voor gekozen om de geplande activiteiten voor dat weekend even aan de kant te schuiven en hier een kleine groepsdag van te maken. Ook wij gaan vandaag het goede doel steunen!

  Concreet:

  • wat?   Stoelendans For Life
  • wanneer?   zondag 25/11 van 14u – 17u
  • afspraak?   13u30 op de scouts
  • waar?   Bremberg, Lotelinglaan 2980 Halle-Zoersel
  • meenemen?   3 euro

  Om een idee te krijgen van hoeveel leden we mogen verwachten (kwestie van organisatie voor de stoelendans), willen we vragen om via deze link een ticket te bestellen. Je zal een mail krijgen met een ticket, maar dit hoef je niet mee te nemen. Het is ook gratis om te bestellen, want de inkomprijs van 3 euro vragen we cash mee te nemen. Dit ticket is dus enkel en alleen zodat wij het aantal aanwezige leden kunnen inschatten.

  Om 17u is de stoelendans gedaan en zullen wij in groep terugkeren naar de scouts. U bent ook allemaal welkom om na de activiteit even op de scouts te blijven plakken voor een babbeltje met de leiding en/of andere ouders en een drankje, want onze vriendenkring organiseert hier dan een winterdrink. Er zullen verschillende drankjes aan zeer schappelijke prijzen te verkrijgen zijn en opwarmen kan u doen aan de vuurkorven.

   

 • zo
  02
  dec
  2018

  Vrij

  Jammer maar helaas, vandaag zijn we er niet bij. Geniet van jullie mooie herfstige dag met de familie. Tot volgende week kidsssss !

 • zo
  09
  dec
  2018

  Zwarte Pietencompetitie

  09:30 - 12:00

  Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan, hij brengt ons Sint Nicolas je ziet hem al staan… En zo voort en zo verder.

  Ja je ziet niet alleen de Sint komen, maar ook zijn Zwarte Pieten, zeer getallenteerde helpers van de Sint, die over daken springen en gekke stunt uitvoeren. Nu vragen wij ons af wie van onze kapoentjes zou nu een prima zwarte piet zijn? Dat zal onze competitie vandaag uitwijzen.
  Wij verwachten onze kapoentjes, al dan niet in toepasselijke zwarte pieten outfit, vandaag aan de fontein/kiosk op het pleintje in Halle. Om 12h mogen ze hier ook weer opgehaald worden.

  Tot dan!

 • zo
  16
  dec
  2018

  Scouts Hal bovenal

  09:30 - 12:00

  Vandaag een echt scoutsesk spel, trek jullie warme scouts kleren maar al aan, en denk al maar eens na over hoe je het beste kamp kan bouwen.

 • vr
  21
  dec
  2018

  Kerstquiz

  19:00 - 21:00

  Wie o wie is de slimste Kapoen ter wereld? Dat zullen we deze avond ontdekken. Lees je kranten van de afgelopen vijf jaar en de Dikke Van Daele nog maar eens goed door zodat jullie tip top zijn voorbereid.

 • zo
  30
  dec
  2018

  Vrij

  OUDJAAR, NIEUWJAAR, ECHT WAAR, IK WENS U EEN GELUKIG JAAR

  Wie wilt mag altijd komen zingen aan de deur van de leiding.

 • zo
  06
  jan
  2019

  Vrij

  Drie koningen , drie koningen, geef mij nen nieuwen hoed. Mennen ouwe is versleten, men moeder mag het niet weten, men vader heeft het geld op de rooster geteld.

  Allemaal goed zingen deze namiddag en lekker veel snoepjes verzamelen!
  Wij zien jullie volgende week.

 • zo
  13
  jan
  2019

  Ontbijtcinema

  09:30 - 12:00

  Hou je warme pyjama maar aan, neem je slaapzak en je liefste knuffel mee, ontbijt niet en bereid je voor op een lekker gezellige ochtend met ontbijt en een film kijken.
  Neem allemaal 3 euro mee voor jullie ontbijt 😉

 • zo
  20
  jan
  2019

  Stratego

  09:30 - 12:00

  Kleed jullie warm aan, verzin al een strategie en zorg ervoor dat je de vlag kan veroveren. Wij hopen op een heldhaftige strijd om de vlag en een goede strategie.

 • zo
  27
  jan
  2019

  Verrassing !!

  09:30 - 12:00

  Vandaag niet jullie normale leiding, maar de jins die jullie komen verrassen met een toffe activiteit. Bereid jullie maar voor op een heel toffe voormiddag.

 • zo
  03
  feb
  2019

  Vrij

  Pff, even uitrusten en uitslapen, dat is nu echt wat jullie leiding nodig heeft vandaag. Met heel veel nieuwe energie staan wij volgende week terug voor jullie.

 • zo
  10
  feb
  2019

  Valentijnsspel

  09:30 - 12:00

  ’s Avons bloeit de liefde op
  Die elk de ander geeft
  De wereld lijkt ineens gelukkiger
  Met alles wat hier leeft.
  ’s Avonds bloeit de liefde op
  ’t blijft altijd wonderbaar
  Alles wat

  Nog eerst onzeker was
  Brengt hen bij elkaar
  - The Lion King

  De liefde hangt ook vandaag op scouts Halle in de lucht, denk al maar eens na over je beste openingszin en je romantische ideeën. Wie weet vind je vandaag wel de ware kapoen voor jou!

 • zo
  17
  feb
  2019

  Districtsvergadering

  09:30 - 14:00

  Vandaag spelen we een groot spel met alle kapoenen en wouters vanuit het district, dat gaat dus echt FAN TAS TISCH worden!!! Meer info volgt nog via mail.

 • zo
  24
  feb
  2019

  Uitstap Rivierenhof

  09:30 - 16:30

  Vandaag trekken we erop uit! We gaan naar het Rivierenhof.

  We spreken ‘s morgens af om 9.30u aan de Toverfluit.

  ’s Avonds zullen we terug zijn rond 16.30u.

  Wat neem ik mee:

  - De kapoentjes die een busabonnement hebben nemen deze mee.

  - De kapoentjes die geen abonnement hebben nemen €4 mee.

  - Kids-ID

  - Boterhammetjes, drinkfles, fruitje, koekje

  Wat doe ik aan:

  - Scoutssjaaltje/scoutstrui verplicht!

  - Stapschoenen

  - Bij regen een regenjas

 • zo
  03
  mrt
  2019

  Vrij

  Sorry Kapoenen, maar vandaag zijn we er niet bij. Wij zijn onze carnavalsoutfit voor volgende week al aan het samenstellen.

  Tot dan!

 • zo
  10
  mrt
  2019

  Carnaval

  09:30 - 12:00

  Trek je mooiste carnaval outfit nog maar eens aan. Het wordt een dol feest hier op de scouts met al die mooi verklede kapoentjes! Hoe gekker en toffer de outfit, hoe meer kans je hebt op het winnen van de verkleedprijs! Maar geen zorgen, er vallen wel meer prijzen te winnen vandaag.

  Om 12u zijn alle ouders welkom voor een hapje en een drankje op de lentedrink georganiseerd door de vriendenkring van de scouts!

 • zo
  17
  mrt
  2019

  Cowboys vs. Indianen

  09:30 - 12:00

  Ben je een cowboy of eerder een indiaan? Zoals je weet strijden deze groepen al lang tegen elkaar. Verkleed je als cowboy of indiaan en maak zelf uit wie de sterkste is.

 • zo
  24
  mrt
  2019

  Groepsdag

  09:30 - 16:30

  We trekken vandaag met onze hele scouts de wereld in. We gaan een hele dag ons samen amuseren van jong tot oud. Meer info volgt nog via mail.

 • zo
  31
  mrt
  2019

  Vrij

  Jullie mogen vandaag gewoon lekker lang uitslapen, bij een vriendje of vriendinnetje gaan slapen of gewoon een weekendje weg gaan zoals jullie leiding. Wij gaan namelijk met alle leiding samen op weekend en daarom is er geen scouts voor jullie! Tot volgende week.

 • zo
  07
  apr
  2019

  Welkom bij het leger

  09:30 - 12:00

  Het leger ken je vast wel. Zij beschermen ons land als er oorlog komt maar helpen ook andere landen in nood. Vandaag geven wij een opleiding om het diploma voor legersoldaat te behalen. Hiervoor zal je verschillende opdrachten moeten uitvoeren.

  Kom goed gecamoufleerd 😉

 • zo
  14
  apr
  2019

  Verkoop

  09:30 - 12:00

  Binnen een goede 2 en halve maanden zijn we weg. Dan gaan we een SUPER kamp tegemoet. Hiervoor moeten we natuurlijk ook wat centjes verzamelen zodat de leiding voor een toffe verrassing kan zorgen! Wandelschoentjes aan en GAAN!

 • vr
  19
  apr
  2019
  za
  20
  apr
  2019

  Nachtje lokaal: Op tocht naar de paasschat !

  16:30 - 12:30

  Beste ouders

  Aanstaande vrijdag op zaterdag doen wij met de kapoenen nachtje lokaal. Wij verwachten ze vrijdag om 16.30h op de scouts. Ze moeten nog niet gegeten hebben.

  U mag ze zaterdag komen halen om 12h op de scouts. Dit is later dan normaal, aangezien we dan onze kasactie gaan doen, namelijk het verkopen van kruidenplantjes.

  Wij gaan hiervoor rond in de buurt van de scouts en deze zullen ook te koop staan wanneer de kinderen opgehaald worden.
  Eentje plantje kost 3 euro, en voor 3 plantjes is het 8 euro.

  Wat neem ik mee:

  • Slaapzak / kussen / dekentje
  • Veldbed/matje
  • Pyjama
  • Knuffel
  • Dikke trui
  • Versiering voor de etiketten van de plantjes
  • 10 euro
  • Veel goesting en een goed humeur

  Als er kapoenen eventueel een bolderkar/kruiwagen/… hebben om de plantjes te vervoeren, komen deze zeker van pas.

  Gelieve een mailtje te sturen indien uw kapoen niet aanwezig kan zijn.

  Als er kapoenen zijn die vroeger opgehaald moeten worden, is dit zeker nodig.

  Dikke smakkerds

  De leiding

 • zo
  28
  apr
  2019

  Vrij

  Het scouts jaar zit er bijna op, dus willen we onze batterijen volledig opladen voor de laatste activiteiten die er aan komen! Slapen jullie ook maar goed uit en tot volgende week.

 • zo
  05
  mei
  2019

  Pret in het park

  09:30 - 12:00

  Ballonnetje trap, blindenparcour, vlaggenstok, wimpeltje trek,……

  Vandaag trekken we naar het park om een heleboel spelletjes te spelen.

  Plezier beleven is wat we vandaag gaan doen!

 • zo
  12
  mei
  2019

  Estafette

  09:30 - 12:00

  Klaar…. Start!! Ben je klaar om met jouw team om ter eerst naar de overwinning te gaan. Er staan verschillende uitdagingen op de planning dus wees gereed!

 • zo
  01
  sep
  2019

  Overgang

  9u30 - 16u30

  Morgen overgang, de laatste vergadering met jullie oude leiding 🙁 Daarna komen jullie te weten wie dit jaar jullie leiding gaat zijn!!!!
  Je doet kleren aan die heel heel vuil mogen worden.
  neem zeker mee:

  kleren die HEEL vuil mogen worden
  Reserve, propere kleren (volledig propere kleren dus ook onderbroek, schoenen, sokken...)
  Lunchpakkket
  Koekje/fruitje + drankje
  Fiets met helm en fluovestje
  Handdoek

  Tot dan!

 • za
  14
  sep
  2019

  Inschrijving + Kennismakingsvergadering

  13u30-16u

  Vandaag gaan we zoveel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes maken op de eerste scoutsvergadering in het Park van Halle!!! Wij gaan jullie leren kennen, maar jullie gaan ook elkaar leren kennen door de aller tofste spelletjes te spelen!
  Hierna kunnen de kapoenen nog andere spelletjes gaan spelen bij de kraampjes van de Givers.

 • zo
  22
  sep
  2019

  Krantenspel - infomoment

  9u30 - 12u00

  Vandaag is het de bedoeling dat jullie allemaal jullie mama en/of papa meebrengen om samen het MEGA KRANTENSPEL te spelen!!!

  Na vandaag komen we ook te weten wie er het meest creatief, speels, avontuurlijk, … is.

   

  wat vergeten we zeker niet!

  • Mama en/of papa
  • Zo veel mogelijk kranten!
  • Een goed humeur

   

  Na de vergadering staat er een infomoment gepland, hier stellen wij ons voor als leiding en geven we een woordje uitleg over ‘scouts’.

 • zo
  29
  sep
  2019

  Woudloperskeuken

  9u30 - 16u30

  Hhmm, wie houdt er nu niet van een lekkere croque monsieur of een gesmolten marsmellow? Wij gaan vandaag zien wie van jullie het beste middageten kan klaar maken op een houtvuur!

   

  Wat neem je mee:

  • Middageten (croque monsieur, hotdogs… wees creatief maar realistisch J)
  • Koekje/fruitje
  • Drankje
  • Eventueel regenjas/zonnecreme/petje/…
  • Fiets HELM + FLUOVESTJE
 • zo
  13
  okt
  2019

  Pannenkoekenspel

  9u30 - 12u00

  Je pakt een beetje meel, niet te weinig en niet te veel

  Dan pak je een ei en giet de melk erbij

  Nog een beetje zout dan gaat het niet meer fout

  Je doet het in een kom en je roert en klutst en mixt het om en om om en om

  Want we gaan

   

  Pannenkoeken bakken, pannenbakken koeken op de pannenkoekenparty

  Pannenkoeken bakken, pannenbakken koeken op de pannenkoekenparty

   

  Jullie horen het goed! Vandaag gaan we het grote pannenkoekenspel spelen zoals Dirk Scheele bezingt in zijn liedje.

   

  https://www.youtube.com/watch?v=tfegYk-5KSQ

 • zo
  20
  okt
  2019

  Pimp je lokaal

  9u30 - 12u00

  Vandaag gaan we ons Kapoenen lokaal PIMPEN!!!

  Jullie mogen allemaal knutselgerief, of nog leuke andere atributen meebrengen. Vergeet daarnaast jullie creatieve brein niet 🙂 Verder vragen we ook aan iedereen om een foto mee te brengen en op de achterkant je geboortedatum te schrijven. Hier gaan we een Mega, Super toffe, coole verjaardagskalender mee maken.

  JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ

   

 • za
  26
  okt
  2019

  Nachtje lokaal

  Halloween is dichtbij,  maar zoiets kan je niet overdag vieren. Daarom hebben we dit weekend een super kei tof leuk nachtje lokaal. Pak allemaal je leukste knuffel mee en hou je vast want wij gaan griezelen!
  (verder informatie volgt nog)

 • zo
  03
  nov
  2019

  Vrij

  De leiding bibbert nog na en durft niet meer buiten te komen. Vandaag hebben jullie vrij maar volgende week zien we jullie graag terugkomen !

 • zo
  10
  nov
  2019

  Bakdag

  9u30 - 12u00

  Zondag, bakdag! Vandaag steken we de handen uit de mouwen en halen we onze beste bakkerskunsten boven, want we gaan koekjes versieren! Hartjes, monstertjes, dieren, jullie favoriete leiding... laat jullie fantasie de vrije loop om de koekjes om te toveren tot kleine kunstwerkjes waar jullie nadien uiteraard mogen van smullen! Wij zijn al benieuwd wat jullie ervan gaan bakken!

 • zo
  17
  nov
  2019

  Stratego

  9u30 - 12u00

  Of je nu de bom bent of de maarschalk, als je de vlag hebt dan ben je gewonnen! Ra ra ra over welk spel hebben wij het???

  Inderdaad: STRATEGOOOOOOO!!!

  Het beste spel op aarde, laat maar eens zien wie de beste loper is van scouts Hal en wie de beste tactiek heeft voor de aanval!

 • zo
  24
  nov
  2019

  Woudloperskeuken

  9u30 - 16u30

  Vandaag is het woudloperskeuken!!!! Wat nemen we mee?

  • dikke warme kleding
  • croques (zeker in zilverpapier), of iets anders lekkers om op te warmen op het kampvuur. (bv: marshmallows)
  • goed humeur

  Wij als leiding hebben er alvast heel veel zin in!!!

 • zo
  01
  dec
  2019

  Vrij

  De kolen smeulen, de leiding is rond gegeten en kan geen leiding geven vandaag ! Vandaar een vrije dag!  Geniet ervan .

 • zo
  08
  dec
  2019

  Zoektocht naar de zak van Zwarte Piet

  09:30 - 12:00

  Hoor wie klopt daar kind'ren,
  Hoor wie klopt daar kind'ren.
  Hoor wie klopt daar zachtjes tegen 't raam.

  Hopelijk zijn jullie dit jaar allemaal braaf geweest, want wij hebben gehoord dat Sinterklaas voordat hij terug naar Spanje vertrekt ook voor jullie nog iets in petto heeft! Maar… Zwarte Piet is zijn zak vol lekkers kwijt gespeeld! Helpen jullie hem met zoeken?

 • zo
  15
  dec
  2019

  Kapoenenkerstfeest

  09:30 - 12:00

  Na Sinterklaas komt … Inderdaad de Kerstman.
  En wat krijg je van de Kerstman… Inderdaad pakjes.

  In plaats van dat je vandaag een cadeautje krijgt van Sinterklaas of de Kerstman, krijg je er nu eentje van een andere kapoen. Maar van welke kapoen? Dat weten we nog niet.
  We verwachten dat elke kapoen een cadeautje meeneemt dat ofwel zelf gemaakt is of dat niet meer dan 5 euro kost. (Liefst iets dat je zelf ook graag zou krijgen!!!!)

  En wie weet ga jij wel met het leukste of lekkerste pakje naar huis!

 • za
  21
  dec
  2019

  Casino

  19:00 - 20:30

  Good evening!

  Vanavond zien wij de jongens graag strak in 't pak met glad-naar-achter-gestreken haren en de meisjes in een pracht van een jurk en eventueel extra accessoires! Want deze avond zullen jullie een chique casino binnentreden waar jullie je beste poker face zullen kunnen boven halen wanneer jullie spelletjes gaan spelen voor eet -en drinkgeld! 💶💶

 • zo
  29
  dec
  2019

  Vrij

  HO HO HO, de feestdagen zijn aangebroken. Zijn de kerstkaartjes al geschreven? De leiding is druk bezig met de kerstdagen te vieren. Vandaag geen scouts. Gelukkig kerstfeest !

 • zo
  05
  jan
  2020

  Vrij

  Tot hoelaat mochten jullie opblijven op Nieuwjaarsavond?  Wij zooo laat, dat we nog moe zijn! Vandaar vandaag geen scouts !
  Gelukkig nieuwjaar aan alle kapoenen en ouders !

 • zo
  12
  jan
  2020

  Jongens - meisjes dag

  09:30 - 12:00

  Vandaag doen we een typisch jongens en meisjes vergadering! jeej!!!

  De meisjes kunnen zich verwachten aan een schoonheidssalon en de jongens kunnen zich verwachten aan een mega cool kamp bouwen.

  Wij hebben er alvast mega veel zin in!

 • zo
  19
  jan
  2020

  Reisje rond de wereld

  09:30 - 12:00

  Zijn jullie even scoutesk als Columbus of Mercator? Vandaag reizen we de wereld rond zonder voeten op de grond! Wij verwachten jullie allen in sportieve kleren (zeker schoenen met witte zooltjes) en met een fitte conditie op de parking van volleybalclub Amigos in Sint-Antonius!

 • zo
  26
  jan
  2020

  Verrassingsvergadering

  09:30 - 12:00

  !reizelp leeV

  .eilluj roov dierebroov stei kjileman nebbeh snij eD !gnissarrev nee gon tietivitca ed si gaadnaV

 • zo
  02
  feb
  2020

  Vrij

  Wij zijn nog helemaal ondersteboven van de vorige vergadering en hebben besloten om daarom nog even uit te rusten en er volgende vergadering weer helemaal tegenaan te gaan!

  Tot volgende week!

  PS: wij missen jullie wel 😉

 • zo
  09
  feb
  2020

  Het Grote Groentjes Spel

  09:30 - 12:00

  Vandaag spelen we “HET GROTE GROENTJES SPEL”!!!!

  Wie van jullie kan het sausmonster ontwijken en kan zoveel mogelijk verschillende groentjes bemachtigen?

  Wij zijn alvast benieuwd.

  xx De leiding

 • zo
  16
  feb
  2020

  Het gehandicaptenspel

  09:30 - 12:00

  Vandaag spelen we het gehandicapten spel! Wie van jullie kan er zeer goed lopen op 1 been? Of hoe zou het leven zijn als je altijd met twee bent?

  Daar komen we vandaag achter!

 • zo
  23
  feb
  2020

  Boerderij !

  09:30 - 16:30

  Vandaag brengen we een bezoekje aan de boerderij!

  Verdere info volgt nog via mail.

  xx De leiding

 • zo
  01
  mrt
  2020

  Vrij

  Wij hopen dat het brood dat jullie hebben gebakken hebben heeft gesmaakt ! De leiding is nog even aan het helpen op de boerderij en kan daardoor geen leiding komen geven. Volgende week zijn we er weer !

 • zo
  08
  mrt
  2020

  Groentjesspel

  09:30 - 12:00

  Volgende zin komt jullie waarschijnlijk zeer bekend voor: “Eet uw bord leeg en zeker ook de groentjes!” Om jullie dagelijkse portie vitamientjes binnen te smullen spelen we HET GROTE GROENTJES SPEL!!!! Dus eet in de ochtend nog rap een boke met choco want op de scouts zijn er enkel GROENTJES

   

  Groe(n)tjes de mega toffe leiding x

 • zo
  15
  mrt
  2020

  Stratego

  09:30 - 12:00

  Samenwerken
  Team player
  Risico’s
  Actie
  Totaal bek af
  Echt heel leuk!
  Gekte
  Onvergetelijk

  Wat jullie zeker niet mogen vergeten: Verkleed komen als cowboy’s en indianen!!!!!!!

 • zo
  22
  mrt
  2020

  Woudloperskeuken

  09:30 - 16:30

  Woutloperskeuken

   

  Vandaag zullen we ons nestelen op een plek buiten de beschaving. Hier zullen jullie aan de hand van takken, krantenpapier en lucifers een groots vuur moeten zien te maken om daarop jullie meegenomen eten te verwarmen. Voel jullie dus al maar uitgedaagd want de welbefaamde woudloperskeuken vraagt voor een grote zelfstandigheid!

  Wat brengen jullie mee:

  • FIETS (we vertrekken vanuit de scouts met de fiets)
  • Drinken voor een hele dag
  • Lunchpakket (op te warmen op het vuur)
  • Fruitje
 • zo
  29
  mrt
  2020

  Vrij

  De kolen smeulen nog na, jullie leiding is druk bezig met het plannen van jullie super tof kamp ! Vandaag geen scouts.

 • zo
  05
  apr
  2020

  Vrij

  De leiding is nog steeds aan het bekomen van alle aprilvissen die zijn uitgehaald op 1 april. Probeer al jullie grapjes maar te onthouden tot de volgende vergadering!

 • zo
  12
  apr
  2020

  Kapoenen quiz

  09:30 - 12:00

  Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is de slimste kapoen van het land? Vandaag zoeken we het uit met de grote kapoenen quiz! Pak uit met alle gekste weetjes en het ontcijferen van de moeilijkste codes en raadsels en wie weet gaat jouw team wel naar huis met de titel ‘slimste kapoen ter wereld’.

 • zo
  19
  apr
  2020

  Paasbrunch

  10:30 - 12:00

  Bij het verschijnen van paasbloemen, -klokken, -hazen, -eieren... noem maar op, konden ook wij het niet laten iets in thema te voorzien en niet zomaar iets! Jullie zijn allemaal welkom op de grote paasbrunch! Neem zo veel mogelijk familie en vriendjes mee en wie weet heeft de paashaas voor jou ook wel iets lekkers in petto.

  Inschrijven en afhaalpakketten bestellen kan via volgende link:

 • zo
  26
  apr
  2020

  Vrij

  De paashaas heeft ons spel gestolen ! Vandaag geen scouts.

 • zo
  03
  mei
  2020

  Groepsdag

  09:30 - 16:30

  Vandaag doen we met heel de scouts een groepsdag!!!!

 • za
  09
  mei
  2020

  Afscheidsvergadering

  Jammer genoeg is het vandaag de laatste vergadering van het jaar :(, maar dat wil niet zeggen dat we er geen mega, super, toffe vergadering van gaan maken !!!!

  Extra info volgt nog!

   

  Groetjes de leiding en tot op kamp x

 • zo
  06
  sep
  2020

  Startactiviteit

  9:30 - 12:00

  Het nieuwe scoutsjaar roept naar jullie O, 2de jaars kapoenen ! We hebben deze vakantie al genoeg stilgezeten dus we trekken er samen op uit. Een onderonsje met de nieuwe leiding en de 2de jaars kapoentjes, vol toffe spelletjes en misschien zelfs een prijs? Kom maar zeker met zo veel mogelijk af ! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

 • zo
  13
  sep
  2020

  Kennismakingsactiviteit

  9:30 - 12:00

  Vandaag is de officiële start van een nieuw super leuk scoutsjaar!  We spelen supertoffe spelletjes waardoor we elkaar beter leren kennen. Jullie nieuwe leiding kan al niet meer wachten om jullie te leren kennen! Tot snel!

 • zo
  20
  sep
  2020

  Vrij

  Slaap maar eens lekker uit want vandaag is het geen scouts… De leiding werkt vandaag aan nieuwe activiteiten zodat jullie samen met ons nog heeeel veeeel leuke spelletjes kunnen spelen!
  Tot volgende week kids!

 • zo
  27
  sep
  2020

  Estafette

  9:30 - 12:00

  Vandaag gaan we oefenen op snelheid en teamwork en hoe kan dat beter dan met een estafette!!

  Meedoen is belangrijker dan winnen maar een overwinning behalen is ook een deugd.

 • zo
  04
  okt
  2020

  Stratego

  9:30 - 12:00

  Oproep aan alle sergeanten, generaals en strategen, dringend verzocht om naar het kamp te komen. De vijand heeft de vlag te pakken ! Komen jullie ons redden van een ondergang?

 • zo
  11
  okt
  2020

  Woudloperskeuken

  9:30 - 16:30

  Beste koks en kokkinnen, neem je beste kookkunsten mee, zodat de spetterende show kan beginnen. Vandaag is het de welgekende wouterloperskeuken! Dat betekent dat we deze middag zelf gaan koken. Jullie mogen allemaal een croqueje in zilverpapier meenemen en eventueel nog andere lekkernijen die we boven een vuur kunnen klaarmaken. Hmmm smullen maar!

 • zo
  18
  okt
  2020

  Vrij

  Wij nemen een dagje vrij, want alleen maar met de kapoenen spelen is ook maar saai hoor ;)... tot volgende week!

 • zo
  25
  okt
  2020

  Eén tegen allen

  9:30 - 12:00

  Vandaag spelen we een groot “één-tegen-allen-spel”, dus warm die spieren maar al op! Het zal een heftige strijd worden makkers!

 • zo
  01
  nov
  2020

  Bootjesvergadering

  9:30 - 12:00

  Trossen los, allemaal kielhalen! Vandaag gaan we de zeven zeeën bevaren, dus stap aan boord en ga maar mee. Doe ze allemaal de groeten thuis want we gaan nooit meer naar huis. He ho he he ho, he ho he he ho

  vergeet zeker geen knutselspullen mee te nemen zoals : flessen, een schaar, plakband en allerlei andere spullen waarmee je een goed bootje kan bouwen.

 • zo
  08
  nov
  2020

  Nachtje Lokaal

  Boeeeeee, vorig weekend was het Halloween en dat gaan wij ook vieren op ons nachtje lokaal! Zijn jullie klaar om samen te griezelen, jullie eerste sluipspel te spelen om daarna ook nog eens af te sluiten met een nachtje op de scouts te slapen? Dan moet je zeker komen!

  Verdere info volgt nog via mail.

 • zo
  15
  nov
  2020

  Vrij

  https://www.youtube.com/watch?v=kMQN_1F4nko

  Zoals jullie op het liedje kunnen horen, mogen jullie vandaag extra lang in jullie bedje blijven liggen, want het is spijtig genoeg geen scouts! Tot volgende week!

 • zo
  22
  nov
  2020

  Ganzenbord

  9:30 - 12:00

  Kwekk kwekk kwekk kwak! Vandaag veranderen we allemaal in mooie witte ganzen! We gaan de vele avonturen die we op het ganzenbord tegenkomen moedig trotseren. Wij hebben onze ganzenpas alvast heel veel geoefend.

  https://www.youtube.com/watch?v=e_aLRvpbvuE

 • zo
  29
  nov
  2020

  groentjesspel

  9:30 - 12:00

  Vandaag spelen we een heel gezond spelletje, jaja jullie hebben het goed gelezen GEZOND! We spelen namelijk het grote groentjesspel. Als je wilt weten wat het spel inhoudt, dan moet je vandaag zeker komen!


De leiding van de kapoenen:

Britt Gabriels

Britt Gabriels

Totem: Citrus Sepia Temperamentvolle Herder

Britt is jarig op 1 juni 2020.

0496 12 81 72

In leiding bij : Kapoenen

Emi Schoonvliet

Emi Schoonvliet

Totem: Berggloedgouden Genegen Saterhoen

Emi is jarig op 11 mei 2020.

0474 38 62 06

In leiding bij : Kapoenen

Joey Verhelst

Joey Verhelst

Totem: Bella Donnabruine Unieke Caraya

Joey is jarig op 9 juli 2020.

0493 52 01 05

In leiding bij : Kapoenen

Toon Van der Auwera

Toon Van der Auwera

Totem: Aurorazwarte Toegewijde Hathi

Toon is jarig op 9 november 2020.

0468 14 61 00

In leiding bij : Kapoenen

Álvaro Geerken

Álvaro Geerken

Totem: Papayapurper Opgetogen Cobaye

Álvaro is jarig op 2 juni 2020.

0497 57 45 34

In leiding bij : Kapoenen

Kato Jacobs

Kato Jacobs

Totem: Kurkuma Kobaltblauwe Opmerkzame Vlinder

Kato is jarig op 3 april 2020.

0491 63 61 88

In leiding bij : Kapoenen

Sam Snyers

Sam Snyers

Totem: Zeekraalwitte Verrassende Stekelstaarteekhoorn

Sam is jarig op 9 mei 2020.

0474 56 73 91

In leiding bij : Kapoenen