foto van Lynn Gabriels.

Givers experimenteren graag en zoeken hierbij hun plaats in de groep en maatschappij. De vergaderingen kunnen dan ook alle richtingen uitgaan: van het maken van een film en een dagje punker tot een spannende dropping. Belangrijk hierbij is de eigen inbreng en creativiteit. Een eerste buitenlands kamp hoort ook tot het privilege van het giver zijn. Als eerstejaars krijg je ook de kans je voortotem te behalen. Dit is de tweede en voorlaatste totem binnen onze scouts.

givers@scoutshalle.be

 

Activiteiten:

 • zo
  07
  jan
  2018

  Ontbijtcinema

  9:30 - 12:00

  Zzzz, Margo is moe en Natalie heeft honger. Daarom doen we vandaag een rustige activiteit die aan ieders behoefte voldoet! We gaan lekker gezellig een filmpje zien met bijhorende koffiekoekjes. Neem zeker 3 euro mee voor spijs en drank!

  P.S.: Jolien heeft haar Hello Kitty-pyjama al te vaak gedragen en is op zoek naar inspiratie voor een nieuwe. Kom dus zeker in pyjama/onesie en help ons Jolle uit de nood!

 • zo
  14
  jan
  2018

  Vrij

  Vandaag is het orthodox nieuwjaar!!! Hoeraaaaaaaa. Daar we van mening zijn dat nieuwjaar nooit genoeg gevierd kan worden, geven we jullie een dagje vrij om goed te feesten!

 • zo
  21
  jan
  2018

  Vrij

  Vorige keer hebben wij met jullie gelachen, maar nu is het jullie beurt om met ons te lachen. De leiding heeft examens en brengt hun zondag al huilend achter de boeken door. Geniet van jullie vrije dag en we missen jullie!!!!

 • za
  27
  jan
  2018

  Gezelschapsspelletjesavond

  18:30 - 21:00

  Margot is een held in het spelen van de Kolonisten van Catan, maar aangezien de rest van de leiding hier niet goed in is, zoekt ze een giver die haar stijdersniveau kan evenaren! Vanaf 18u30 zijn jullie welkom in ons lokaal en om 21u00 mogen jullie weer naar huis. Neem jullie favoriete spelen zeker mee want Jolien, Natalie en Margo willen ook een toffe avond beleven!

 • zo
  04
  feb
  2018

  Paintball

  9:30 - 12:00

  Pief poef paf, jij bent af! We hebben gezien hoe leuk jullie het vonden om met de klakkebuizen te spelen en daarom hebben we besloten om het nogeens te doen! We tillen het wel een niveau hoger en gaan voor de pimped up, chromed out versie van paintball. Doe kleren aan die vuil mogen worden en laat de angsthaas in jullie thuis!

 • zo
  11
  feb
  2018

  Bespreking spaghettislag

  9:30 - 12:00

  Het is bijna zo ver!! Over zes dagen is het spaghettislag. Om alles vlot te laten verlopen en om nog wat goede ideeën op te doen, steken we vandaag even de hoofden bij elkaar. Breng het genie in jullie vandaag zeker mee.

 • za
  17
  feb
  2018

  Spaghettislag

  “It’s all about the money, money, moneyyyy” zou Jessie J zeggen, maar wij zeggen vandaag exact hetzelfde. Vandaag is het tijd om massa’s geld te cashen! Het is SPAGHETTISLAG!! Nodig al jullie vrienden en familie zeker uit! (hoe meer inschrijvingen, hoe zotter het kamp. We zouden liever niet naar Luxemburg gaan…). Meer info volgt!

 • vr
  02
  mrt
  2018
  zo
  04
  mrt
  2018

  Weekend

  Woehoeee, het is zover! Het enige echte giverweekend! Info volgt nog, maar één ding staat vast: het wordt een weekend om nooit te vergeten…

 • zo
  11
  mrt
  2018

  Bosspel

  9:30 - 12:00

  Het wordt hoogtijd om nog eens een echt scoutsspel te doen. Vandaag gaan we het bos in! Bottines zijn een must op deze avontuurlijke halve dag.

 • za
  17
  mrt
  2018

  Jonggiverquiz

  Hmmm, we vragen ons af hoe slim jullie zijn. Dat gaan we eens testen! Vandaag houden de jonggivers een quiz dus dat komt goed uit! Aangezien zij ons scoutskamp goed gesponsord hebben door hun aanwezigheid op de spaghettislag, kunnen we hen vandaag niet in de kou laten staan.  Laat goed op voorhand weten of je komt want we moeten ons inschrijven (inschrijvingsgeld = €4 p.p.)!

 • zo
  25
  mrt
  2018

  Vrij

  zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

 • zo
  01
  apr
  2018

  Vrij

  Leidingsweekend!

 • zo
  08
  apr
  2018

  Komtewetennaarwaarweopkampgaanvergadering

  9:30 - 12:00

  Eindelijk de vergadering waar jullie al eeuwen op wachten… vandaag kunnen jullie te weten komen waar we naartoe gaan op kamp! De leiding is net terug van voorkamp en Margo kan niet wachten om de foto’s op sociale media te delen (go follow her!). Bewijs dus dat jullie het verdienen en verlos Margo uit haar lijden! Maak jullie maar al klaar want jullie gaan moeten strijden voor de tips!

 • zo
  15
  apr
  2018

  Groepsdag

  9:30 - 16:30

  Het wordt tijd dat we met de hele scouts iets samen doen. Gelukkig is het groepsdag! Wat we gaan doen, blijft nog geheim maar met de schattige kapoentjes en jins erbij zal het sowieso een knaller worden! Schrijf alvast jullie liefdesbrieven want vandaag is jullie ultieme kans om hem door te geven aan jullie favoriete scoutslid/leiding. Jolien haar briefje ligt alvast klaar!

 • zo
  22
  apr
  2018

  Sportvergadering

  9:30 - 12:00

  1234 hup naar achter en naar voor

  1234 even rust en dan weer door

  1234 links en rechts en spreid en sluit

  1234 adem in en adem uit!

  Oké, opwarming check! Tijd voor het echte sportwerk. Kom allen in sportkledij naar de scouts want vandaag gaat er liters zweet vloeien!

  P.S.: wisten jullie dat Margot ooit Belgisch kampioene judo is geweest? Vandaag is de ultieme kans om haar trucjes aangeleerd te krijgen!

 • zo
  29
  apr
  2018

  Verrassing

  9:30 - 14:00

  Aangezien jullie ons de oren van onze kop zaagden en wij oh zo'n leuke leiding zijn, gaan we vandaag naar MegaBounce! Wat nemen jullie mee: €12.5, geldig vervoersbewijs DeLijn, eventueel lunchpakket en sportieve kledij. Jullie worden om 9u15 aan de Toverfluit verwacht en we denken daar om 14u terug te zijn. Om 14u30 is het dan infomoment VOOR DE OUDERS op de scouts! Indien jullie niet aanwezig kunnen zijn, verwittig ons dan!!

 • zo
  06
  mei
  2018

  Vrij

  Vandaag is het nog is uitslaaptijd. Doe wat je wilt, lig lekker lang in bed, ga zwemmen en genieten van het weer of studeer wat 😉 wij zien jullie volgende week weer!

 • za
  12
  mei
  2018

  Tapori

  Barmhartigheid is één van de rondwaarden van Scouts en Gidsen Vlaanderen. De leiding die jullie leiding mede gevormd heeft tot de awesome personen die ze nu zijn, organiseren het Tapori-benefiet. Uiteraard kan scouts Halle hier niet ontbreken. Jullie worden door allerlei andere teams uitgedaagd op een heus Kubb-tournooi. Hopelijk haalt één van onze teams het tot in de finale. Ongeacht de eindstand, we sluiten deze avond af met een barbecue op de scouts! Het is namelijk ook onze laatste vergadering. Het hoe, wat en waar wordt nog doorgegeven! Breng genoeg zakdoeken mee want Natalie zal met één doos Kleenexen niet toekomen ☹.

 • za
  15
  sep
  2018

  Giverkraampjes @ Het Grote Bosgebeuren

  14u00-19u00

  Liefste givers

  Wij kijken reikhalzend uit naar het nieuwe scoutsjaar en tellen de dagen naar onze eerste vergadering af. Deze vindt al snel plaats, namelijk aanstaande zaterdag 15 september. Op deze dag vindt ook Het Grote Bosgebeuren plaats. Daarom organiseren we zoals elk jaar weer de giverkraampjes. Dit houdt in dat wij allerlei volksspelen organiseren voor kinderen. Per spelletje dat ze spelen, krijgen ze punten. Met die punten kunnen ze een prijs kopen. Van de givers wordt verwacht dat ze de kraampjes mee uitbaten en leuke prijzen voorzien. Daar moet uiteraard geen geld aan uitgegeven worden. Spullen die thuis geen functie meer hebben, mogen meegenomen worden. Denk er wel aan dat het voor kindjes moet zijn. De vergadering vindt van 14u00 tot 19u00 plaats. Daarna is iedereen welkom op de barbecue, de kinderdisco en Het Grote Bosgebeuren zelf. Wij verwachten niet van de givers dat zij shiften draaien op het feest zelf! Moesten er givers na school zin hebben om mee op te bouwen, zijn ze altijd welkom, maar wij verplichten niemand daartoe.

  In het kort:

  • Wat?: Eerste vergadering
  • Wanneer?: 15 september 2018 14u00 – 19u00
  • Wie?: alle givers
  • Wat aan te doen?: perfect scoutsuniform
  • Wat mee te nemen: IEDEREEN neemt (tombola)prijzen mee en zijn/haar goed humeur

  Wij staan alvast te popelen en hopen dat jullie dat ook doen.

  Moesten er nog vragen zijn, zijn wij bereikbaar op givers@scoutshalle.be of volgende gegevens:

  Scouteske groetjes

  De giverleiding

 • zo
  23
  sep
  2018

  pannenkoeken @ jaarmarkt

  8u-13u

  afspreken in het parkje achter de bib van halle

  Wie lust er nu geen pannenkoeken? ( ͡° ͜ʖ ͡°) inderdaad, geen kat!

  Daarom gaan wij op de jaarmarkt van Halle pannenkoeken verkopen en de zotste moneys verdienen waarvan je denkt “Ik wou dat ik zelf zoveel geld had!”.

  Haal jullie pannenkoeken-omdraai-skills maar naar boven!

  WEES ALLEN AANWEZIG IN HET PARKJE ACHTER DE BIB VAN HALLE OM 8U ‘S OCHTENDS om je naar hartelust uit te sloven!

  kusjes van je liefste leiding xoxo love jullie allemaal

   

 • zo
  30
  sep
  2018

  wautloperschkeucken

  9u30-16u30

  >mijn ogen branden en mijn kleren stinken

  >die van mij ook, croqueske bakken?

  Neem allemaal maar de fiets en een paar croque monsieurs mee in zilverpapier en andere dingen die je boven het vuur wil bakken.

  ER ZIJN WEL ENKELE VOORWAARDEN:

  1: perfecte cuisson

  2: goede sfeer en gezelligheid

  3: geen brandwonden

   

  groetjes van Jeroen Meus (brak), Wout Bru (wok), Piet Huysentruyt (lak) en Pascale Naessens (nat)

   

 • zo
  07
  okt
  2018

  Vrij

  “Vladimir Poetin werd op deze dag in 1952 geboren.”
  Daarom trakteert Halle op zijn mooiste zangkoren.

  Aangezien we dit festijn niet kunnen missen,
  zijn jullie vandaag niet welkom in onze gevangenissen. (da’s de scouts he)

   

 • zo
  14
  okt
  2018

  Oudervergadering

  9u30-12u

  Ouders vragen altijd ‘hoe was het op de scouts?’. Het antwoord is “Goed”, waarop de puber naar de kamer trekt en de ouders onwetend achterblijven. Om dit te veranderen nodigen we vandaag de ouders ook uit op de scouts! Wij staan alvast te popelen om kennis te maken want hierbij doen we ineens het infomoment omtrent het hele jaar.
  Spanneeeend

 • vr
  19
  okt
  2018
  zo
  21
  okt
  2018

  Weekend

  Meer info volgt nog xxx

 • za
  27
  okt
  2018

  griezelige enge tocht

  20u30-23u

  Voor deze vergadering is een luier rond je bibs zeker aan te raden!
  Bibberen en beven van enge dingen en aarsmaden.

  Schreeuwen als baby’s en lopen als een tragopaan, je zal met nachtmerries naar huis gaan.

  Hopelijk heb je nog zin om je op de scouts te wagen en de angst uit te dagen!

  We zien jullie om 20u30 op de scouts MET DE FIETS!

  Indien jullie de tocht overleven, mogen jullie zich om 23u00 naar huis begeven.

   

 • zo
  04
  nov
  2018

  vrij

  Blijft maar in uw bed liggen vandaag en geniet ervan!
  Da’s wat de leiding ook gaat doen!
  Veel plezier!
  Kusjes! Knuffels! We missen jullie! Goede nachtrust gewenst!

 • zo
  11
  nov
  2018

  De patattenspelen

  9u30-12u

  Vandaag gaan we met patatten gooien.
  We gooien ermee want je kan ze niet plooien.

  Een lekker appeltje vol met zetmeel?
  Verkleed je daarom als een kameel want jongens jongens dit wordt een ritueel.

  Tot zondag en pak patatjes mee xoxo

  #pataatefrut

   

 • zo
  18
  nov
  2018

  Smurfenvergadering

  9u30-12u

  Wat is drie appels hoog, ziet blauw en kan niet goed praten? een smurf.
  Haha je dacht dat we een stom grapje gingen maken he? 😉

  Dat is niet het geval, kom allemaal naar de scouts in het blauw gekleurd,
  dan maak je de leiding goed gehumeurd.

  fino a domenica!

   

 • zo
  25
  nov
  2018

  Stoelendans for Life

  13u30-17u00

  Zondag 25/11 zullen wij met heel scouts Halle het goede doel steunen door samen naar de Stoelendans For Life te gaan. Dit evenement ten voordele van lokale goede doelen Monnikenheide en Natuurpunt wordt georganiseerd door enkele ouders van leden. Wij hebben er dus voor gekozen om de geplande activiteiten voor dat weekend even aan de kant te schuiven en hier een kleine groepsdag van te maken.

  JOW GIVERS
  Ook wij gaan het goede doel steunen vandaag!

  Concreet:

  • wat?   Stoelendans For Life
  • wanneer?   zondag 25/11 van 14u – 17u
  • afspraak?   13u30 op de scouts
  • waar?   Bremberg, Lotelinglaan 2980 Halle-Zoersel
  • meenemen?   3 euro

  Om een idee te krijgen van hoeveel leden we mogen verwachten (kwestie van organisatie voor de stoelendans), willen we vragen om via deze link een ticket te bestellen. Je zal een mail krijgen met een ticket, maar dit hoef je niet mee te nemen. Het is ook gratis om te bestellen, want de inkomprijs van 3 euro vragen we cash mee te nemen. Dit ticket is dus enkel en alleen zodat wij het aantal aanwezige leden kunnen inschatten.

  Om 17u is de stoelendans gedaan en zullen wij in groep terugkeren naar de scouts. U bent ook allemaal welkom om na de activiteit even op de scouts te blijven plakken voor een babbeltje met de leiding en/of andere ouders en een drankje, want onze vriendenkring organiseert hier dan een winterdrink. Er zullen verschillende drankjes aan zeer schappelijke prijzen te verkrijgen zijn en opwarmen kan u doen aan de vuurkorven.

   

 • za
  08
  dec
  2018

  gezelschapsspelletjesavond

  19u30-22u

  Niets is zo leuk als een avond vol frustratie, spelborden gooien en elkaar uitschelden voor valspeler! Daarom organiseert de leiding een gezelschapspelletjesavond (langste woord dat jullie ooit gaan zien). Jullie worden zaterdag om half acht verwacht op de scouts en de vergadering duurt tot 22u. Je mag zeker zelf spelletjes meenemen naar de scouts!

  Meenemen op eigen risico

 • vr
  14
  dec
  2018

  Laurens is cool vergadering

  20u-23u

  12391249812412, je hebt waarschijnlijk niet de letter ‘R’ tussen de nummers? Heb je teruggekeken en erachter gekomen dat er geen nummer instaat? MADE YOU LOOK!!!
  Oké sorry slecht grapje, hopelijk gaan jullie de vergadering leuker vinden dan onze stomme grapjes. Jullie worden verwacht aan de kerk van Halle, hoofddeksel is verplicht!!
  Neem allemaal een zakcentje mee!

 • zo
  23
  dec
  2018

  🙂

  9u30-16u30

  De laatste vergadering van het jaar en dat sluiten we af met een knaller! Jullie worden verwacht aan de ploeg om half tien. Jullie moeten de volgende zaken meenemen:

  • Buzypass of geld voor de bus
  • 10 euro
  • Handschoenen (verplicht)
  • Warme kleding
  • Lunchpakket
 • zo
  30
  dec
  2018

  Vrij

  Mijn boekt doorstond

  De eeuwige vlucht, niets daargelaten

  Maar toch ontheemd zal de

  Kroon van het hoofd verlaten al spijt

  Het leven zich in twee

   

  Halsstarritheid is geen trots maar is

  De pluk van vrijheid, gedreven in jouw hand

  Maar beneveld sta ik ver en bezie mijn ziel

  Als de rots die mij bevrijdt

   

  Het aardse draagt zo zwaar, het licht

  Zo stekend blind, de liefde onnavolgbaar

  In jouw blik rijmt niet op de woorden

  In dit gedicht

   

  Met ander woorden: het is vrij

 • zo
  06
  jan
  2019

  Vrij

  Afbeeldingsresultaat voor meme vrij

 • zo
  13
  jan
  2019

  meest aangevraagde vergadering van het jaar

  9u30-12u

  De eerste vergadering van het jaar is waarschijnlijk een van de meest aangevraagde van het jaar! Julie worden verwacht met een keukenshort en koksmuts aan de scoutslokalen om half tien! Jullie mogen zelf bakvormpjes en snijders meenemen.  Tot dan!

 • zo
  20
  jan
  2019

  Spaghettislag preps

  9u30-12u

  Met een oog op de spaghettislag, die binnen een kleine maand voor de deur staat, beginnen we stilaan met de voorbereidingen. Vandaag steken we de koppen bij elkaar om epic ideeën te verzinnen (lees: smartphones als menu, robots die de gerechten rondbrengen en de afwas doen, andere sciencefiction shit)! We verwachten een waanzinnige opkomst voor een waanzinnige spaghettislag!

  Examen: spaghettislag
  VOOR de pauze
  Leerkrachten: N. Lambrechts, B. Van Echelpoel, W. Schmidt, L. Van Dooren
  Toegelaten materiaal: GRM, je gezond verstand 😉

 • zo
  27
  jan
  2019

  Ontbijtcinema

  9u30-12u

  Vandaag gaan we een cinema'ke doen!
  Neem allemaal €2 mee en een slaapzak/dekentje naar eigen behoefte xd
  Wij voorzien de films!! (The Lion King zal een optie zijn!!!!!)

   

 • zo
  03
  feb
  2019

  Vrij

  Het is vrij...

  Jammer maar helaas!

  ToT VoLgEnDe WeEk!

 • za
  09
  feb
  2019

  Districtsactiviteit

  19u30-12u

  Scouts Zoersel, Halle, ‘s – Gravenwezel, Schilde en Wijnegem presenteren

   

  DISTRICTSACTIVITEIT 2019

   

  Waar? Wanneer? Thema?

   

  Zaterdag 9/2 worden jullie om 19u30verkleed verwacht aan Kantonbaan 2, 2520 Ranst (De Schuur).

   

  Zondag 10/2mogen jullie mama’s en papa’s jullie om 12ukomen halen (Pater Nuyenslaan, 2970 Schilde)

   

  Het thema dit weekend is !! De letter P!!Wees zo creatief en zot mogelijk!

   

  Kostprijs?

   

  10 euro’ste storten voor 4/2opBE… met vermelding: naam lid + districtsdropping

   

  Wat nemen jullie mee?

   

  • Slaapzak
  • Slaapmatje
  • Identiteitskaart
  • Tandenborstel en tandpasta
  • Pyjama
  • Proper ondergoed
  • Zaklamp
  • Drinkbus gevuld met water
  • Wandelschoenen AAN BIJ VERTREK
  • Fluo vest  AAN BIJ VERTREK
  • Scoutsdas AAN BIJ VERTREK
  • Verkleedkleren AAN BIJ VERTREK

   

  Wat nemen jullie zeker niet mee?

   

  • Horloge
  • Alcohol
  • Sigaretten
  • GSM/ipod/…

   

  Tot dan!

  Een stevige linker van jullie leiding

   

   

 • za
  16
  feb
  2019

  Spaghettislag

  14u-00u30Zonneputteke

  Liefste leden en ouders

  Zoals al aangekondigd organiseren wij op 16 februari 2019 onze spaghettislag om het topgiverkamp te sponsoren. Dit gaat door in het Zonneputteke te Zoersel.

  Om de spaghettislag voor te bereiden, komen we zondag 20 januari 2019 samen. Hierin wordt een verdeling van de shiften en desserts gemaakt, versiering voor de zaal en de borden voor de gemeente gemaakt. We geven deze dag ook al een eerste uitleg over het verloop van de dag.

  Aangezien de spaghettislag één van onze belangrijkste geldactiviteiten is, verwachten we jullie allemaal die dag! Het is dus een verplichte activiteit! Wij verwachten jullie om 14u met twee keukenhanddoeken in het Zonneputteke. Trek jullie mooiste kleedje/strikje aan en breng zeker je scoutsuniform mee. We rekenen ook op jullie voor de opruim. Iedereen blijft dus tot 00u30 ’s nachts waarna jullie in groep door kunnen.

  Om er een succes van te maken, verwachten we vijf dingen van jullie:
  1) Iedereen maakt twee superlekkere desserts en neemt dat die dag mee. Als we teveel hetzelfde dessert hebben op onze lijst zullen de late kiezers toch nog iets anders moeten maken. Hoe eerder je kiest en iets laat weten, hoe groter de kans dat je kan maken wat je wil. Stuur dus via mail, whatsapp of Facebook naar ons wat je voorziet. Houd er rekening mee dat je de porties verdeelt over de twee shiften.
  2) Superveel reclame maken en sponsors regelen zodat we massaal poen kunnen scheppen voor ons kamp! Jullie vinden de brief met info en de flyer hier in de mail, op de giverfacebookpagina en op de site van Scouts Halle (www.scoutshalle.be). Er zal ook een reclamemail gestuurd worden naar alle ouders en naar jullie. Stuur deze mail dus zeker door naar al uw vrienden en familie en zorg dat ze allemaal komen. Natuurlijk maken we ook een facebookevenement aan, massaal mensen uitnodigen dus!

  3) Iedereen MOET een sponsor hebben voor de spaghettislag, diegenen die al een sponsor hebben gevonden en doorgestuurd, prima! De anderen brengen dit nog zsm in orde!

  4) Jullie uiterst beste medewerking

  5) Een goed humeur en veel liefde voor spaghetti en uiteraard ook voor de leiding.

   

  Op een rustig moment mogen ook jullie van de spaghetti eten dus voor jullie zelf moet er geen spaghetti besteld worden. Jullie harde werk zal beloond worden!

  Mensen die op voorhand zin hebben om te komen helpen met groentjes snijden, mogen dat natuurlijk altijd!
  We rekenen op jullie!

  Lieve scoutsgroetjes

  De giverleiding

  Natalie, Laurens, Bram en Wouter

 • zo
  24
  feb
  2019

  Vrij

  We rusten uit na de zware spaghettislag!

  Tot volgende week!

  Afbeeldingsresultaat voor meme free

 • zo
  03
  mrt
  2019

  VRIJ

  Jammer Jammer, wéér vrij!
  We zien jullie volgende week!

  groet en knuf

   

  Afbeeldingsresultaat voor vrij

 • zo
  10
  mrt
  2019

  *** spel

  09u30 - 12u00

  16 and pregnant oftewel tienermoeder

  Hopelijk niet voor jullie van toepassing

  Achterwege laten we het babypoeder

  Wat we vandaag gaan doen is geen babywassing

  Wel het enige echte zwangscherschapsspel, broeder!

   

 • zo
  17
  mrt
  2019

  Koekenbak

  UPDATE VERGADERING ZONDAG 17 MAART
  Wegens het slechte weer hebben we last minute besloten om d koekjesbakken vergadering een week te vervroegen. Het gaat morgen opnieuw heel de dag regenen en dan is het niet leuk om buiten te sporten. We spreken om half tien aan de scouts af, en zouden willen vragen om het volgende mee te nemen:
  • Koekjessnijder
  • Versiering voor op koekjes
  • Een leuke schort mag altijd
  • 1 euro.
  • 1Bakvormpjes

   

   

 • zo
  24
  mrt
  2019

  Groepsdag

  09u00 - 17u00

  Tweedejaars die de naam van die ene knappe jin gissen

  of eerstejaars die de grappige jonggivers missen,

  grijp vandaag je kans

  en verover de ander zijn/haar hart met glans!

   

  We trekken er met de hele scouts op uit dus verstop die liefdesbrief goed en dan kan je hem vandaag stiekem aan je crush bezorgen! (ps lieve briefjes aan de leiding mag ook altijd!)

  Dit jaar gaan we naar Center Parks. We spreken om 09u00 af aan de P+R in Zoersel. Jullie ogen daar rond 17u00 weer worden opgehaald.

  Gelieve jullie zo snel mogelijk in te schrijven via de link: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-groepsdag-scouts-halle-2019-57265762437?fbclid=IwAR0xaGHx7klHsqvb8rDc_Btdoz6xq4vpBIz8ysB70_OIsILuIw6lx6jdwUw

  Het wachtwoord is :  groepsdag2019. De inschrijvingen stoppen op 17 maart 2019!

  Wanneer je niet aanwezig kan zijn, mag je ons een seintje geven.

  De kostprijs is 25 Euro per persoon. Dit is af te geven op deze zondag aan de leiding.

  Wat nemen we mee ?

  • Brooddoos
  • Drinkenbus
  • Koekje / Fruitje
  • Scoutshemd / Kapoenentrui
  • 25 Euro
  • Zwemgerief
 • zo
  31
  mrt
  2019

  Vrij

  Pif, poef, paf

  De leiding valt in de maf.

  VRIJJJJJJJJ

   

 • zo
  07
  apr
  2019

  Smartphone vergadering

  9u30 - 12u00

  https://www.youtube.com/watch?v=O4MD4zf4J88

 • zo
  14
  apr
  2019

  Dingen kapot maken

  09u30 - 12u00

  Wie vindt nu niet de middeleeuwen de vetste periode??
  Coole ridders, jonkvrouwen, kastelen en natuurlijk de pest!

   

  we kunnen gaan vechten met zwaarden, honderden kilometers lopen op kruistocht of de pest oplopen maar wij hadden een beter idee. We gaan kastelen bouwen! Hoewel dit al de coolste vergadering is gaan we ze erna ook kapot maken.

  wat heb je nodig voor deze vergadering?

  • verkleedkleren: ridder, jonkvrouw, draak, paard,...
  • stevige schoenen om in een veld te staan.
 • zo
  21
  apr
  2019

  Vrij

  Jolijt alom, tis Pasen en jullie mogen thuis blijven vandaag. Hopelijk komt de paashaas langs!

  groetjes vanop voorkamp!

  jullie leiding xx

 • zo
  28
  apr
  2019

  Hele dag xd

  09u30- 16u30

  pjiew pjiew, bzzz, PANG PANG PANG, Brrrrr

  Jaja, dit zijn de geluiden die jullie vandaag zullen horen. We gaan iets doen met laser en geweren int donker. Al enig idee? Pak al uw tactische skills en moves maar mee.

   

  Kom allemaal zeker met de fiets naar de scouts, want we gaan ergens naartoe fietsen!

  We verwachten jullie aan de scouts om 9u30, en jullie kunnen naar huis om 16u30.

  Aangezien het een hele dag is, neem ook maar een paar snacks, wat drinken en een middagmaal mee.

   

  over en out

   

 • zo
  05
  mei
  2019

  Olympische giverspelen

  09u30 - 12u00

  Stretch al uw spieren en maak u er maar klaar voor, want dit wordt het meest epic event van de eeuw! We gaan namelijk de olympische giverspelen doen! Wat zijn de giverspelen hoor ik u al vragen? Awel, wij gaan geen klassieke olympische sporten doen, wij gaan er een leuke twist aan geven. Competitief zijn is vandaag de boodschap, maar zoals iedereen weet: meedoen is belangrijker dan winnen :^)

  ps: doe kleren aan die vuil mogen worden

   

  Na de vergadering is het kampinfomoment, dus ouders zijn aan te raden om te blijven!

 • za
  11
  mei
  2019
  zo
  12
  mei
  2019

  Nachtje Lokaal

  17u00 - 11u00

  Liefste ouders

  Liefste givers

   

  In het kader van onze slotvergadering aanstaande zaterdag bezorgen we jullie even wat meer informatie. We weten dat het een drukbezet weekend is door communies etc. Voor al diegene die een feest organiseren, zullen we extra hard duimen voor goed weer! Zelf willen wij onze leden ook een feest geven. Daarom organiseren we zaterdag 11/5 vanaf 17u een BBQ. Wij voorzien alles behalve het vlees/vegiburgers. Er zullen ook andere takken aanwezig zijn op de scouts en mee BBQ’en. Aansluitend houden wij een nachtje lokaal. We merkten echter dat er heel wat afzeggingen zijn om te blijven slapen en daarom stellen we het volgende voor: we laten de BBQ tot 21u30 duren. Indien we met genoeg leden zijn voor het nachtje lokaal gaat dit door tot en met zondag 12/5 11u. Indien er maar enkele leden zijn, zullen we besluiten om iedereen gezamenlijk om 21u30 naar huis te sturen. De bedoeling van een nachtje lokaal is immers om de groep hechter te maken, maar met een miniem aantal leden is dit haast onmogelijk. We raden dus aan om de givers met de fiets te laten komen of om rond 21u30 beschikbaar te zijn om uw kind te komen afhalen. Hopelijk begrijpen jullie deze situatie een beetje.

   

  Concreet:

  • Zaterdag 11/5 17u00: start BBQ
  • Zaterdag 11/5 21u30: einde BBQ, afscheid van de givers die niet blijven slapen/afscheid van alle givers indien onvoldoende leden voor een nachtje lokaal
  • Zondag 12/5 11u00: einde nachtje lokaal indien er genoeg leden blijven slapen
  • Wat mee te nemen:
   • Zij die enkel voor de BBQ komen: €4 en het gewenste vlees/vegi
   • Zij die voor de BBQ en het nachtje lokaal komen: €8, het gewenste vlees/vegi, pyjama, veldbed/matje, slaapzak en tandenborstel

   

  Moesten hieromtrent of rond het kamp nog vragen zijn, mogen jullie ons altijd contacteren!

   

  Alvast bedankt voor jullie begrip en tot zaterdag!

  Voor diegene met een communie/lentefeest: veel plezier!

   

  De giverleiding

  Natalie, Laurens, Wouter & Bram

   

 • zo
  15
  sep
  2019

  Het Grote Bosgebeuren

  13u30-17u30u

  Het grote bosgebeuren, ook wel het grootste festijn van de lage landen genoemd. Wij als givers gaan snammiddags kraampjes voor jongere kinders openen om het een memorabele namiddag van te maken.

   

  Neem zo veel mogelijk prijzen, speelgoed en spullen mee die jullie niet meer moeten hebben en thuis alleen maar in de weg liggen zodat we die als prijzen kunnen gebruiken!

 • zo
  22
  sep
  2019

  Jaarmarkt

  9u30 - 12u00

  Hey geldwolven, omdat we allemaal zoveel van geld houden hebben we besloten om vandaag wat centjes te verdienen. Dit gaan we doen door de lekkersteeee pannenkoeken te verkopen op de jaarmarkt in Halle. Hiermee kunnen we de komende activiteiten NOG indrukwekkender maken (huuuh is dat zelfs mogelijk?!? Waaaat???!!!) Dus het is zeker belangrijk dat jullie vandaag aanwezig zijn! Maak al maar wat reclame bij de ouders 😉

   

  Details volgen later!

 • zo
  29
  sep
  2019

  Nachtje lokaal

  HET IS EEN NACHT DIE JE NORMAAL ALLEEN IN FILMS ZIET!! Vanavond doen we nachtje lokaal met een episch spel dat niet snel vergeten zal worden!!

 • zo
  13
  okt
  2019

  Zetelrace

  9u30 - 12u00

  Lekker met de meiden zetelracen

  Titel spreekt voor zich, we gaan racen met zetels want das leuk

  DOEEEI TOT DAN

 • zo
  20
  okt
  2019

  Oudervergadering

  9u30 - 12u00

  Ouders vs Kinderen

  Vandaag is het een speciale vergadering, want we nodigen jullie ouders uit om deze activiteit mee te komen doen!
  De leiding zal ervoor zorgen dat jullie je kunnen bewijzen dat jullie slimmer, sneller, gewoonweg beter zijn in alles dan jullie ouders!
  Of gaat het toch andersom zijn? Wij gaan de legendarische ‘Vreetquiz’ spelen!
  Achteraf gaat de vriendenkring ook nog een drankje voorzien voor iedereen die even alles goed wil doorspoelen!

 • zo
  27
  okt
  2019

  Weekend

  9u30 - 16u30

  Mollen

  Het zijn vervelende dieren die je hele tuin overhoop halen.
  Nu hebben wij er een in ons midden en jullie krijgen de kans om de mol eindelijk uit te roeien!
  Maar zijn jullie hier wel klaar voor? Dat zien we zondag wel!
  Ps: het is een hele dag dus pak zeker een lunchpaket mee en een drankje!
  We spreken af om half 10 op de scouts

 • zo
  10
  nov
  2019

  Worstenspelen

  9u30 - 12u00

  Worstenspelen  

  Is er iets lekkerder dan ne goeie curryworst op zondagochtend? Voila, wij dachten het ook niet! Vergeet jullie hongerige buikjes niet :-))

  https://www.youtube.com/watch?v=CTW03xZhic8

 • zo
  17
  nov
  2019

  Zwangerschapsspel

  9u30 - 12u00

  16 and pregnant, Teen moms... je kent ze wel, de Kimberly’s en Shanaya’s van de buurt, vandaag is het aan jullie om nieuw gedrocht op de wereld te zetten, hoe meer zielen hoe meer vreugd dus laat die bengels maar komen (oefenen

 • zo
  24
  nov
  2019

  Mega Bounce

  9u30 - 16u30

  MEGA BOUNCE!
  wij gaan vandaag op een waanzinnige uitstap naar de Mega Bounce!!

  praktisch moeten jullie: lunchpakket, drankje en kleine snackje meepakken, 13 euro en (als je dit hebt) een geldig vervoersbewijs voor de bus
  We verwachten jullie om half 10 aan de Ploeg en zullen normaal terug zijn om half 5 aan de Ploeg

 • za
  07
  dec
  2019

  MovieNight

  19u30-22u

  We kijken gezellig samen een film! Neem comfortabele kleren mee en een voorstel voor welke film we gaan zien.

 • za
  14
  dec
  2019

  KERSTPARTEY!!¡!!¡

  19u30-22u

  Kerstmis staat voor de deur en dat moet gevierd worden! Draag je mooiste (of lelijkste) kersttrui en neem een klein cadeautje mee dat liefst ingepakt is, dit hoeft geen geld te kosten!

 • zo
  22
  dec
  2019

  Schaatsen

  9u30 - 16u30

  Vandaag gaan we ons lokaal en het scoutsterrein opruimen en al de afwas doen die er nog staat van het kerstfeestje… HAAAAA mopje we gaan SCHAATSEN! Saha omverduwen wordt aangeraden! Een mailtje met extra info volgt nog

 • zo
  05
  jan
  2020

  Vrij

  De leiding denkt dat jullie van al die festiviteiten, al dat schaatsen, zingen en dansen nog niet goed genoeg zijn uitgeslapen om morgen terug op te staan om ’s ochtends vroeg naar school te gaan.

 • vr
  10
  jan
  2020

  Casino

  19u30-22u

  Het is de legendarische casinoavond, trek fancy kleren aan en draag je geluksokken, want het zal nodig zijn..

  Hier nog een mop:

   Man komt thuis na goksessie

  Een man komt veel te laat thuis en zijn vrouw schreeuwt: “Waar ben je in vredesnaam geweest?”

  De man antwoordt: “Ik heb poker gespeeld met wat vrienden”.

  “Poker spelen met wat vrienden?” Herhaalt ze. “Pak je spullen maar, je kunt vertrekken!”

  “Jij ook” zegt de man. “Dit is ons huis niet meer”.

 • zo
  19
  jan
  2020

  Ontbijtcinema

  9u30 - 12u00

  De leiding is druk in de weer met studeren voor de examens! We gaan dus iets rustig, maar heel gezellig doen! Ontbijtcinemaaaa, hou je pyjama aan en we kruipen dicht tegen elkaar aan in deze koude periode. Slaapzak is aanbevolen! Neem ook 3 euro mee.

 • zo
  26
  jan
  2020

  Verrassingsactiviteit

  9u30 - 12u00

  Verassingsactiviteit 

 • zo
  02
  feb
  2020

  Vrij

  geeuw geeuw…. WIJ WILLEN SLAPEN!!!!

 • zo
  09
  feb
  2020

  All for one and one for all, united we stand divided we fall.”

  9u30 - 12u00

  All for one and one for all, united we stand divided we fall.”

 • zo
  16
  feb
  2020

  Bosspel

  9u30 - 12u00

  Vandaag gaan we nog eens een goei spel spelen in het bos, tactieken, vijanden, frontlinie, gevechten.... alles kan alles mag in tijden van oorlog. Zet je maar schrap.

 • zo
  23
  feb
  2020

  preps spaghettislag

  9u30 - 12u00

  Onze legendarische spaghettislag staat weer voor de deur en we hebben vandaag jullie meest creatieve zelf naar boven halen! We zijn op zoek naar waanzinnige ideeën die we kunnen realiseren om onze spaghettislag onvergetelijk te maken. Dus pak je creatieve brein mee en ook wat knutselgrief (bv.: verf, karton, potloden, etc.). We gaan ook ineens praktische afspraken maken voor de avond van de spaghettislag zelf dus probeer er zeker allemaal te zijn zodat je niets mist!

 • zo
  08
  mrt
  2020

  Vrij

 • zo
  15
  mrt
  2020

  Junior Masterchef

  09:30 - 12:00

  Vandaag wordt het zeer heet want de kookvuren staan op en de schorten gaan zitten stevig vast. We gaan jullie kookkunsten op de proef stellen dus neem jullie kookgrief van onder het stof en bakken maar!

 • zo
  22
  mrt
  2020

  Expeditie Robinson

  09:30 - 16:30

  Survival of the fittest is een wel gekend concept! Wij gaan vandaag zien wie er in onze groep the fittest is!!

 • zo
  29
  mrt
  2020

  Vrij

 • zo
  05
  apr
  2020

  Quiz-Time

  09:30 - 12:00

  Dom, dommer, domst! Wie bewijst dat hij toch een paar hersencellen heeft?


De leiding van de givers:

Nicolas Schrauwen

Nicolas Schrauwen

Totem: Goudlokroze Graaggeziene Streepmuis

Nicolas is jarig op 20 april 2020.

0479 32 24 66

In leiding bij : Givers

Saha Kopparam

Saha Kopparam

Totem: Popcorngele Sierlijke Steppelemming

Saha is jarig op 16 mei 2020.

0479 92 74 73

In leiding bij : Givers

Zana Schrauwen

Zana Schrauwen

Totem: Pixiegouden Lieftallige Tuimelaar

Zana is jarig op 8 maart 2020.

0476 03 08 42

In leiding bij : Givers

Jan Van de Velde

Jan Van de Velde

Totem: Kosmospaarse Charmante Bergduivel

Jan is jarig op 21 augustus 2020.

0478 02 75 15

In leiding bij : Givers