foto van Lynn Gabriels.

Givers experimenteren graag en zoeken hierbij hun plaats in de groep en maatschappij. De vergaderingen kunnen dan ook alle richtingen uitgaan: van het maken van een film en een dagje punker tot een spannende dropping. Belangrijk hierbij is de eigen inbreng en creativiteit. Een eerste buitenlands kamp hoort ook tot het privilege van het giver zijn. Als eerstejaars krijg je ook de kans je voortotem te behalen. Dit is de tweede en voorlaatste totem binnen onze scouts.

givers@scoutshalle.be

 

Activiteiten:

 • zo
  07
  jan
  2018

  Ontbijtcinema

  9:30 - 12:00

  Zzzz, Margo is moe en Natalie heeft honger. Daarom doen we vandaag een rustige activiteit die aan ieders behoefte voldoet! We gaan lekker gezellig een filmpje zien met bijhorende koffiekoekjes. Neem zeker 3 euro mee voor spijs en drank!

  P.S.: Jolien heeft haar Hello Kitty-pyjama al te vaak gedragen en is op zoek naar inspiratie voor een nieuwe. Kom dus zeker in pyjama/onesie en help ons Jolle uit de nood!

 • zo
  14
  jan
  2018

  Vrij

  Vandaag is het orthodox nieuwjaar!!! Hoeraaaaaaaa. Daar we van mening zijn dat nieuwjaar nooit genoeg gevierd kan worden, geven we jullie een dagje vrij om goed te feesten!

 • zo
  21
  jan
  2018

  Vrij

  Vorige keer hebben wij met jullie gelachen, maar nu is het jullie beurt om met ons te lachen. De leiding heeft examens en brengt hun zondag al huilend achter de boeken door. Geniet van jullie vrije dag en we missen jullie!!!!

 • za
  27
  jan
  2018

  Gezelschapsspelletjesavond

  18:30 - 21:00

  Margot is een held in het spelen van de Kolonisten van Catan, maar aangezien de rest van de leiding hier niet goed in is, zoekt ze een giver die haar stijdersniveau kan evenaren! Vanaf 18u30 zijn jullie welkom in ons lokaal en om 21u00 mogen jullie weer naar huis. Neem jullie favoriete spelen zeker mee want Jolien, Natalie en Margo willen ook een toffe avond beleven!

 • zo
  04
  feb
  2018

  Paintball

  9:30 - 12:00

  Pief poef paf, jij bent af! We hebben gezien hoe leuk jullie het vonden om met de klakkebuizen te spelen en daarom hebben we besloten om het nogeens te doen! We tillen het wel een niveau hoger en gaan voor de pimped up, chromed out versie van paintball. Doe kleren aan die vuil mogen worden en laat de angsthaas in jullie thuis!

 • zo
  11
  feb
  2018

  Bespreking spaghettislag

  9:30 - 12:00

  Het is bijna zo ver!! Over zes dagen is het spaghettislag. Om alles vlot te laten verlopen en om nog wat goede ideeën op te doen, steken we vandaag even de hoofden bij elkaar. Breng het genie in jullie vandaag zeker mee.

 • za
  17
  feb
  2018

  Spaghettislag

  “It’s all about the money, money, moneyyyy” zou Jessie J zeggen, maar wij zeggen vandaag exact hetzelfde. Vandaag is het tijd om massa’s geld te cashen! Het is SPAGHETTISLAG!! Nodig al jullie vrienden en familie zeker uit! (hoe meer inschrijvingen, hoe zotter het kamp. We zouden liever niet naar Luxemburg gaan…). Meer info volgt!

 • vr
  02
  mrt
  2018
  zo
  04
  mrt
  2018

  Weekend

  Woehoeee, het is zover! Het enige echte giverweekend! Info volgt nog, maar één ding staat vast: het wordt een weekend om nooit te vergeten…

 • zo
  11
  mrt
  2018

  Bosspel

  9:30 - 12:00

  Het wordt hoogtijd om nog eens een echt scoutsspel te doen. Vandaag gaan we het bos in! Bottines zijn een must op deze avontuurlijke halve dag.

 • za
  17
  mrt
  2018

  Jonggiverquiz

  Hmmm, we vragen ons af hoe slim jullie zijn. Dat gaan we eens testen! Vandaag houden de jonggivers een quiz dus dat komt goed uit! Aangezien zij ons scoutskamp goed gesponsord hebben door hun aanwezigheid op de spaghettislag, kunnen we hen vandaag niet in de kou laten staan.  Laat goed op voorhand weten of je komt want we moeten ons inschrijven (inschrijvingsgeld = €4 p.p.)!

 • zo
  25
  mrt
  2018

  Vrij

  zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

 • zo
  01
  apr
  2018

  Vrij

  Leidingsweekend!

 • zo
  08
  apr
  2018

  Komtewetennaarwaarweopkampgaanvergadering

  9:30 - 12:00

  Eindelijk de vergadering waar jullie al eeuwen op wachten… vandaag kunnen jullie te weten komen waar we naartoe gaan op kamp! De leiding is net terug van voorkamp en Margo kan niet wachten om de foto’s op sociale media te delen (go follow her!). Bewijs dus dat jullie het verdienen en verlos Margo uit haar lijden! Maak jullie maar al klaar want jullie gaan moeten strijden voor de tips!

 • zo
  15
  apr
  2018

  Groepsdag

  9:30 - 16:30

  Het wordt tijd dat we met de hele scouts iets samen doen. Gelukkig is het groepsdag! Wat we gaan doen, blijft nog geheim maar met de schattige kapoentjes en jins erbij zal het sowieso een knaller worden! Schrijf alvast jullie liefdesbrieven want vandaag is jullie ultieme kans om hem door te geven aan jullie favoriete scoutslid/leiding. Jolien haar briefje ligt alvast klaar!

 • zo
  22
  apr
  2018

  Sportvergadering

  9:30 - 12:00

  1234 hup naar achter en naar voor

  1234 even rust en dan weer door

  1234 links en rechts en spreid en sluit

  1234 adem in en adem uit!

  Oké, opwarming check! Tijd voor het echte sportwerk. Kom allen in sportkledij naar de scouts want vandaag gaat er liters zweet vloeien!

  P.S.: wisten jullie dat Margot ooit Belgisch kampioene judo is geweest? Vandaag is de ultieme kans om haar trucjes aangeleerd te krijgen!

 • zo
  29
  apr
  2018

  Verrassing

  9:30 - 14:00

  Aangezien jullie ons de oren van onze kop zaagden en wij oh zo'n leuke leiding zijn, gaan we vandaag naar MegaBounce! Wat nemen jullie mee: €12.5, geldig vervoersbewijs DeLijn, eventueel lunchpakket en sportieve kledij. Jullie worden om 9u15 aan de Toverfluit verwacht en we denken daar om 14u terug te zijn. Om 14u30 is het dan infomoment VOOR DE OUDERS op de scouts! Indien jullie niet aanwezig kunnen zijn, verwittig ons dan!!

 • zo
  06
  mei
  2018

  Vrij

  Vandaag is het nog is uitslaaptijd. Doe wat je wilt, lig lekker lang in bed, ga zwemmen en genieten van het weer of studeer wat 😉 wij zien jullie volgende week weer!

 • za
  12
  mei
  2018

  Tapori

  Barmhartigheid is één van de rondwaarden van Scouts en Gidsen Vlaanderen. De leiding die jullie leiding mede gevormd heeft tot de awesome personen die ze nu zijn, organiseren het Tapori-benefiet. Uiteraard kan scouts Halle hier niet ontbreken. Jullie worden door allerlei andere teams uitgedaagd op een heus Kubb-tournooi. Hopelijk haalt één van onze teams het tot in de finale. Ongeacht de eindstand, we sluiten deze avond af met een barbecue op de scouts! Het is namelijk ook onze laatste vergadering. Het hoe, wat en waar wordt nog doorgegeven! Breng genoeg zakdoeken mee want Natalie zal met één doos Kleenexen niet toekomen ☹.

 • za
  15
  sep
  2018

  Giverkraampjes @ Het Grote Bosgebeuren

  14u00-19u00

  Liefste givers

  Wij kijken reikhalzend uit naar het nieuwe scoutsjaar en tellen de dagen naar onze eerste vergadering af. Deze vindt al snel plaats, namelijk aanstaande zaterdag 15 september. Op deze dag vindt ook Het Grote Bosgebeuren plaats. Daarom organiseren we zoals elk jaar weer de giverkraampjes. Dit houdt in dat wij allerlei volksspelen organiseren voor kinderen. Per spelletje dat ze spelen, krijgen ze punten. Met die punten kunnen ze een prijs kopen. Van de givers wordt verwacht dat ze de kraampjes mee uitbaten en leuke prijzen voorzien. Daar moet uiteraard geen geld aan uitgegeven worden. Spullen die thuis geen functie meer hebben, mogen meegenomen worden. Denk er wel aan dat het voor kindjes moet zijn. De vergadering vindt van 14u00 tot 19u00 plaats. Daarna is iedereen welkom op de barbecue, de kinderdisco en Het Grote Bosgebeuren zelf. Wij verwachten niet van de givers dat zij shiften draaien op het feest zelf! Moesten er givers na school zin hebben om mee op te bouwen, zijn ze altijd welkom, maar wij verplichten niemand daartoe.

  In het kort:

  • Wat?: Eerste vergadering
  • Wanneer?: 15 september 2018 14u00 – 19u00
  • Wie?: alle givers
  • Wat aan te doen?: perfect scoutsuniform
  • Wat mee te nemen: IEDEREEN neemt (tombola)prijzen mee en zijn/haar goed humeur

  Wij staan alvast te popelen en hopen dat jullie dat ook doen.

  Moesten er nog vragen zijn, zijn wij bereikbaar op givers@scoutshalle.be of volgende gegevens:

  Scouteske groetjes

  De giverleiding

 • zo
  23
  sep
  2018

  pannenkoeken @ jaarmarkt

  8u-13u

  afspreken in het parkje achter de bib van halle

  Wie lust er nu geen pannenkoeken? ( ͡° ͜ʖ ͡°) inderdaad, geen kat!

  Daarom gaan wij op de jaarmarkt van Halle pannenkoeken verkopen en de zotste moneys verdienen waarvan je denkt “Ik wou dat ik zelf zoveel geld had!”.

  Haal jullie pannenkoeken-omdraai-skills maar naar boven!

  WEES ALLEN AANWEZIG IN HET PARKJE ACHTER DE BIB VAN HALLE OM 8U ‘S OCHTENDS om je naar hartelust uit te sloven!

  kusjes van je liefste leiding xoxo love jullie allemaal

   

 • zo
  30
  sep
  2018

  wautloperschkeucken

  9u30-16u30

  >mijn ogen branden en mijn kleren stinken

  >die van mij ook, croqueske bakken?

  Neem allemaal maar de fiets en een paar croque monsieurs mee in zilverpapier en andere dingen die je boven het vuur wil bakken.

  ER ZIJN WEL ENKELE VOORWAARDEN:

  1: perfecte cuisson

  2: goede sfeer en gezelligheid

  3: geen brandwonden

   

  groetjes van Jeroen Meus (brak), Wout Bru (wok), Piet Huysentruyt (lak) en Pascale Naessens (nat)

   

 • zo
  07
  okt
  2018

  Vrij

  “Vladimir Poetin werd op deze dag in 1952 geboren.”
  Daarom trakteert Halle op zijn mooiste zangkoren.

  Aangezien we dit festijn niet kunnen missen,
  zijn jullie vandaag niet welkom in onze gevangenissen. (da’s de scouts he)

   

 • zo
  14
  okt
  2018

  Oudervergadering

  9u30-12u

  Ouders vragen altijd ‘hoe was het op de scouts?’. Het antwoord is “Goed”, waarop de puber naar de kamer trekt en de ouders onwetend achterblijven. Om dit te veranderen nodigen we vandaag de ouders ook uit op de scouts! Wij staan alvast te popelen om kennis te maken want hierbij doen we ineens het infomoment omtrent het hele jaar.
  Spanneeeend

 • vr
  19
  okt
  2018
  zo
  21
  okt
  2018

  Weekend

  Meer info volgt nog xxx

 • za
  27
  okt
  2018

  griezelige enge tocht

  20u30-23u

  Voor deze vergadering is een luier rond je bibs zeker aan te raden!
  Bibberen en beven van enge dingen en aarsmaden.

  Schreeuwen als baby’s en lopen als een tragopaan, je zal met nachtmerries naar huis gaan.

  Hopelijk heb je nog zin om je op de scouts te wagen en de angst uit te dagen!

  We zien jullie om 20u30 op de scouts MET DE FIETS!

  Indien jullie de tocht overleven, mogen jullie zich om 23u00 naar huis begeven.

   

 • zo
  04
  nov
  2018

  vrij

  Blijft maar in uw bed liggen vandaag en geniet ervan!
  Da’s wat de leiding ook gaat doen!
  Veel plezier!
  Kusjes! Knuffels! We missen jullie! Goede nachtrust gewenst!

 • zo
  11
  nov
  2018

  De patattenspelen

  9u30-12u

  Vandaag gaan we met patatten gooien.
  We gooien ermee want je kan ze niet plooien.

  Een lekker appeltje vol met zetmeel?
  Verkleed je daarom als een kameel want jongens jongens dit wordt een ritueel.

  Tot zondag en pak patatjes mee xoxo

  #pataatefrut

   

 • zo
  18
  nov
  2018

  Smurfenvergadering

  9u30-12u

  Wat is drie appels hoog, ziet blauw en kan niet goed praten? een smurf.
  Haha je dacht dat we een stom grapje gingen maken he? 😉

  Dat is niet het geval, kom allemaal naar de scouts in het blauw gekleurd,
  dan maak je de leiding goed gehumeurd.

  fino a domenica!

   

 • zo
  25
  nov
  2018

  Stoelendans for Life

  13u30-17u00

  Zondag 25/11 zullen wij met heel scouts Halle het goede doel steunen door samen naar de Stoelendans For Life te gaan. Dit evenement ten voordele van lokale goede doelen Monnikenheide en Natuurpunt wordt georganiseerd door enkele ouders van leden. Wij hebben er dus voor gekozen om de geplande activiteiten voor dat weekend even aan de kant te schuiven en hier een kleine groepsdag van te maken.

  JOW GIVERS
  Ook wij gaan het goede doel steunen vandaag!

  Concreet:

  • wat?   Stoelendans For Life
  • wanneer?   zondag 25/11 van 14u – 17u
  • afspraak?   13u30 op de scouts
  • waar?   Bremberg, Lotelinglaan 2980 Halle-Zoersel
  • meenemen?   3 euro

  Om een idee te krijgen van hoeveel leden we mogen verwachten (kwestie van organisatie voor de stoelendans), willen we vragen om via deze link een ticket te bestellen. Je zal een mail krijgen met een ticket, maar dit hoef je niet mee te nemen. Het is ook gratis om te bestellen, want de inkomprijs van 3 euro vragen we cash mee te nemen. Dit ticket is dus enkel en alleen zodat wij het aantal aanwezige leden kunnen inschatten.

  Om 17u is de stoelendans gedaan en zullen wij in groep terugkeren naar de scouts. U bent ook allemaal welkom om na de activiteit even op de scouts te blijven plakken voor een babbeltje met de leiding en/of andere ouders en een drankje, want onze vriendenkring organiseert hier dan een winterdrink. Er zullen verschillende drankjes aan zeer schappelijke prijzen te verkrijgen zijn en opwarmen kan u doen aan de vuurkorven.

   

 • za
  08
  dec
  2018

  gezelschapsspelletjesavond

  19u30-22u

  Niets is zo leuk als een avond vol frustratie, spelborden gooien en elkaar uitschelden voor valspeler! Daarom organiseert de leiding een gezelschapspelletjesavond (langste woord dat jullie ooit gaan zien). Jullie worden zaterdag om half acht verwacht op de scouts en de vergadering duurt tot 22u. Je mag zeker zelf spelletjes meenemen naar de scouts!

  Meenemen op eigen risico

 • vr
  14
  dec
  2018

  Laurens is cool vergadering

  20u-23u

  12391249812412, je hebt waarschijnlijk niet de letter ‘R’ tussen de nummers? Heb je teruggekeken en erachter gekomen dat er geen nummer instaat? MADE YOU LOOK!!!
  Oké sorry slecht grapje, hopelijk gaan jullie de vergadering leuker vinden dan onze stomme grapjes. Jullie worden verwacht aan de kerk van Halle, hoofddeksel is verplicht!!
  Neem allemaal een zakcentje mee!

 • zo
  23
  dec
  2018

  🙂

  9u30-16u30

  De laatste vergadering van het jaar en dat sluiten we af met een knaller! Jullie worden verwacht aan de ploeg om half tien. Jullie moeten de volgende zaken meenemen:

  • Buzypass of geld voor de bus
  • 10 euro
  • Handschoenen (verplicht)
  • Warme kleding
  • Lunchpakket
 • zo
  30
  dec
  2018

  Vrij

  Mijn boekt doorstond

  De eeuwige vlucht, niets daargelaten

  Maar toch ontheemd zal de

  Kroon van het hoofd verlaten al spijt

  Het leven zich in twee

   

  Halsstarritheid is geen trots maar is

  De pluk van vrijheid, gedreven in jouw hand

  Maar beneveld sta ik ver en bezie mijn ziel

  Als de rots die mij bevrijdt

   

  Het aardse draagt zo zwaar, het licht

  Zo stekend blind, de liefde onnavolgbaar

  In jouw blik rijmt niet op de woorden

  In dit gedicht

   

  Met ander woorden: het is vrij


De leiding van de givers:

Nicolas Schrauwen

Nicolas Schrauwen

Totem: Goudlokroze Graaggeziene Streepmuis

Nicolas is jarig op 20 april 2020.

0479 32 24 66

In leiding bij : Givers

Saha Kopparam

Saha Kopparam

Totem: Popcorngele Sierlijke Steppelemming

Saha is jarig op 16 mei 2020.

0479 92 74 73

In leiding bij : Givers

Zana Schrauwen

Zana Schrauwen

Totem: Pixiegouden Lieftallige Tuimelaar

Zana is jarig op 8 maart 2020.

0476 03 08 42

In leiding bij : Givers

Jan Van de Velde

Jan Van de Velde

Totem: Kosmospaarse Charmante Bergduivel

Jan is jarig op 21 augustus 2020.

0478 02 75 15

In leiding bij : Givers