Givers experimenteren graag en zoeken hierbij hun plaats in de groep en maatschappij. De vergaderingen kunnen dan ook alle richtingen uitgaan: van het maken van een film en een dagje punker tot een spannende dropping. Belangrijk hierbij is de eigen inbreng en creativiteit. Een eerste buitenlands kamp hoort ook tot het privilege van het giver zijn. Als eerstejaars krijg je ook de kans je voortotem te behalen. Dit is de tweede en voorlaatste totem binnen onze scouts.

givers@scoutshalle.be

 

Activiteiten:

Evenement details:

 • za
  02
  mrt
  2024

  SPAGHETTISLAG

  De Spaghettislag, een bruisende activiteit waarbij saamhorigheid en genot hand in hand gaan. Het begint met een simpel concept: een heerlijke spaghetti-maaltijd samenstellen en verkopen voor het goede doel. Maar al snel groeit dit uit tot een grootschalige evenement waar de hele gemeenschap naar uitkijkt.

  In de aanloop naar de Spaghettislag vullen vrijwilligers keukens met de aromatische geuren van tomatensaus en vers gekookte pasta. Familiegeheimen worden gedeeld en recepten worden aangepast om de perfecte smaak te bereiken. Terwijl de spaghetti pruttelt op het fornuis, worden tafels gedekt met kleurrijke tafelkleden en gezellige kaarsen, en worden stoelen opgesteld om gasten te verwelkomen.

  Wanneer de avond van de Spaghettislag aanbreekt, stromen mensen samen in een bruisende zaal, vol verwachting en enthousiasme. De lucht is gevuld met gelach en gesprekken, terwijl borden worden gevuld met dampende porties spaghetti, rijkelijk bedekt met saus en kaas. Elk hapje is een smaakexplosie, elke gesprek een moment van verbinding.

  Maar de Spaghettislag is meer dan alleen een culinair festijn; het is een kans om terug te geven aan de gemeenschap. De opbrengst van het evenement gaat naar lokale goede doelen en initiatieven die de levens van anderen verrijken. Het is een daad van liefde en vrijgevigheid die de ware geest van samenwerking en medeleven belichaamt.

  En terwijl de laatste vorken worden neergelegd en de laatste gesprekken worden gevoerd, blijft de herinnering aan de Spaghettislag nog lang nazinderen. Het is een herinnering aan de kracht van gemeenschap, van wat mogelijk is wanneer mensen samenkomen rond een tafel, een maaltijd delen en hun harten openen voor anderen.


De leiding van de givers:

Robbe Van Riemen

Robbe Van Riemen

Robbe is jarig op 13 April 2024.

0487 01 50 22

In leiding bij : Givers

Ben Gysels

Ben Gysels

Totem: Perzikazure Montere Zeezwaluw

Ben is jarig op 23 March 2024.

0468 27 55 95

In leiding bij : Givers

Eva Van de Cloot

Eva Van de Cloot

Totem: Vuurbaakgrafiet Openhartige Pica

Eva is jarig op 14 February 2024.

0486 95 74 25

In leiding bij : Givers

Lies Totté

Lies Totté

Totem: Feeënbaarsoranje Trouwhartige Kauw

Lies is jarig op 19 November 2024.

0468 21 00 14

In leiding bij : Givers